PROGRAM ODRŽIVOG RAZVOJA – Među 300 odabranih i projekti Brodsko-posavske županije te Općina Staro Petrovo Selo, Okučani i Rešetari

Datum objave: 26. 5. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije svečano je uručilo 370 novopotpisanih ugovora za sufinanciranje projekata u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice te podrške brdsko-planinskim područjima. Među odabranim su i projekt preuređenja u novogradiškoj bolnici, projekt energetske obnove Društvenog doma u Vrbovi, rekonstrukcija Društvenog doma u Adžamovcima i onog u Okučanima, što su, uz ministricu Gabrijelu Žalac, potpisom potvrdili i načelnici Općine Staro Pertovo Selo-Nikola Denis, Rešetari-Zlatko Aga i Okučani-Aca Vidaković.

Načelnici Općina Staro Petrovo Selo- Nikola Denis, Rešetari-Zlatko Aga i Okučani-Aca Vidaković prisustvovali su svečanom potpisivanju ugovora o sufinanciranju prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice i Programu podrške brdsko-planinskim područjima. Riječ je o Programu kojim se daje podrška razvoju gospodarske i socijalne revitalizacije slabije razvijenih područja te jačanje socijalne kohezije i održivog razvoja. Ulaganjem u slabije razvijena područja nastoji se poboljšati dostupnost lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini.

Među 300 odabranih projekata za sufinanciranje u 2019.godini su i energetska obnova Društvenog doma u Vrbovi, Općina Staro Petrovo Selo, projekt vrijedan 350 tisuća kuna, projekt uređenja Društvenog doma u Okučanima i rekonstrukcija doma u Adžamovcima, Općina Rešetari. Ugovore s korisnicima, predstavnicima županija, gradova i Općina, potpisala je ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.

Uz načelnike, potpisivanju ugovora , u ime Brodsko-posavske županije nazočio je zamjenik župana Damir Mirković, a valja istaknuti da je u okviru ovog programa Brodsko-posavska županija ostvarila pravo na finaciranje projekta preuređenja Jedinice intenzivne skrbi koja je u sastavu Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje OB „Nova Gradiška” u iznosu od 500.000 kn

TEKST: S. Tarbuk        FOTO: bpz.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn