PRODULJENA PROVEDBA POPISA STANOVNIŠTVA – Terensko popisivanje do 29. listopada

Datum objave: 15. 10. 2021. | Kategorija: Društvo

ZAGREB – U skladu sa Zakonom o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine Državni zavod za statistiku odlučio je produljiti provedbu druge faze Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine, odnosno terenskog popisivanja do 29. listopada 2021.

Odluka o produljenju provedbe Popisa 2021. donesena je zbog procjene da do 17. listopada neće biti popisane sve popisne jedinice definirane Zakonom o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj, izvijestio je u četvrtak Državni zavod za statistiku.

Zbog specifičnih okolnosti u kojima se provodi popis, produljenje provedbe terenskog popisivanja omogućit će popisivačima koji su na terenu da obave popisivanje svih popisnih jedinica koje nisu samostalno popisane, osobnim intervjuom sa stanovništvom s pomoću elektroničkih uređaja te da izvrše kontrolu podataka prikupljenih u prvoj fazi popisa.

Iz Državnog zavoda za statistiku najavljuju da će prve rezultate popisa stanovništva u Hrvatskoj objaviti 60 dana od završetka popisivanja na terenu, a konačne u skladu s rokovima koji će biti definirani programima publiciranja i kalendarima objavljivanja statističkih podataka.

TEKST: S. P.          FOTO: popis2021.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn