PRODUKCIJE GRADSKOG KAZALIŠTA POŽEGA NA YOUTUBE KANALU – Ostani doma i uživaj u kultnoj komediji “Vjenčani list”!

Datum objave: 03. 4. 2020. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Gradsko kazalište Požege pridružilo se kazališnim kućama koje su na aktualnu krizu odgovorile omogućavanjem građanima pristup u virtualno kazalište. Požeško kazalište preko posebnog YouTube kanala prikazuje predstave vlastite produkcije, a uz trenutno dostupne dječje predstave Ivica i Marica i Snježna kraljica, od petka, 3. travnja od 17,00 sati bit će dostupna i uspješnica za odrasle – kultna komedija Vjenčani list.

Vjenčani list” komedija Ephraima Kishona premijerno je na sceni Gradskog kazališta Požega igrala 14. veljače 2014. godine i odmah pokazala da je riječ o kazališnoj uspješnici u kojoj je i ostvaren spoj izvrsnog teksta, vrhunske glume i zanatski neosporne režije, uz primjerenu kostimografiju i scenografiju – nepobjediva kombinacija.

Evo i mali podsjetnik zašto valja u udobnosti svog doma prisjetiti se ovog požeškog kazališnog uspjeha koji je oduševio publiku na brojnim hrvatskim scenama.

“Vjenčani list” komedija je koja nam dopušta da zavirimo u jednu sasvim običnu obitelj – tu su tata, mama i kćer, u pripremi je jedno vjenčanje, a uz mladoženju u sve se upletu i jedan zavodnik i jedna napasna susjeda. Veselu priču koja će vas sigurno nasmijati i u ovom virtualnom izdanju, na scenu je postavio redatelj Damir Mađarić okupivši vrsni glumački ansambl koji čine  Robert Ugrina Tatjana Bertok Zupković, Mirna Medaković,  Ivan Vukelić, Ivan Grčić i Ankica Ivanković. Scenografkinja je Marta Crnobrnja, a kostimografkinja Marija Šarić Ban.

YouTube kanal Gradskog kazališta Požega

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn