PRIVREMENI REZULTATI LOKALNIH IZBORA U PSŽ – U drugi krug izbora samo u općini Velika

Datum objave: 17. 5. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Obrađena su sva biračka mjesta i na području Požeško-slavonske županije u devet od deset jedinica lokalne samouprave pobjednici se službeno znaju već u prvom krugu. Drugi krug izbora održat će se samo u općini Velika.

Požeško-slavonska županija prvi put u povijesti imat će županicu, kandidatkinju Hrvatske demokratske zajednice Antoniju Jozić, koja je mandat osvojila s 58,12% glasova.
Gradonačelnik Požege u novom mandatu bit će prof.dr.sc. Željko Glavić (HDZ), koji je u osvojio 50,13% glasova, a Pleternica, nakon uspješne gradonačelnice Antonije Jozić (HDZ) ponovo ima gradoačelnicu i to Mariju Šarić (HDZ) koja je na to mjesto stigla uvjerljivom pobjedom.
Uvjerljiv bio je kutjevački bivši i budući gradonačelnik Josip Budimir (HDZ) sa 73,53% glasova, Lipik i dalje vodi Vinko Kasana (HDZ), dok gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević (HDZ) nije imala protukandidata.
Kada je riječ o općinama, Brestovac i dalje na čelnom mjestu ima Zdravka Mandića (HDZ), u Čaglinu je u novom mandatu ponovo Dalibor Bardač (HDZ), a Mile Pavičić (HDZ) u Kaptolu i Ivica Kovačević (HDZ) u Jakšiću nisu ni imali protukandidata.

U drugi krug izbora za dva tjedna idu u općini Velika. U prvom krugu više je glasova i to 43,83 posto osvojio kandidat grupe birača Robert Hofman ispred HDZ-ovog Darija Ivkovića s 38,37% glasova.

TEKST: S. P.        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn