PRIVREDNIKOVA LIKOVNA KOLONIJA 2020 – Poziv za sudjelovanje na 5. humanitarnoj slikarskoj koloniji

Datum objave: 07. 8. 2020. | Kategorija: Kultura

ZAGREB/POŽEGA – Srpsko privredno društvo Privrednik iz Zagreba objavilo je poziv za sudjelovanje na 5. slikarskoj koloniji posvećenoj velikom dobrotvoru Vladimiru Matijeviću. Kolonija će se održati od 10. do 13. rujna .2020. godine na Plitvičkim jezerima (Plitvice Mirić Inn, Jezerce 18). Natječaj je otvoren do 25. kolovoza 2020.

HUMANITARNI KARAKTER KOLONIJE – DJELOVANJE SPD “PRIVREDNIK”:

Glavna djelatnost Srpskog privrednog društva „Privrednik“ je stipendiranje talentiranih učenika i studenata slabijih materijalnih mogućnosti koji uglavnom potječu iz ruralnih i ekonomski slabije razvijenih područja Republike Hrvatske. Privrednik, osim putem donacija, do sredstava za stipendiranje dolazi i vlastitim aktivnostima, kao što su organiziranje humanitarnih koncerata, izložbi, aukcija i donatorskih večeri. No unatoč svim sadržajima, potrebe za stipendijama su velike, a sredstva Privrednika za te svrhe limitirana.

Zbog svega navedenog Srpsko privredno društvo „Privrednik“ već petu godinu za redom organizira likovnu koloniju posvećenu svom osnivaču i velikom dobrotvoru, Vladimiru Matijeviću koji potiče iz Gornjeg Budačkog s Korduna. Slike nastale na kolonijama prodaju se na dobrotvornim aukcijama, a sva sredstva namijenjena su Privrednikovim fondovima za stipendiranje.

Ovim projektom okuplja i povezuje akademske slikare iz cijele regije u najplemenitijoj namjeri pomaganja mladim ljudima da završe svoje školovanje. Dosadašnje Privrednikovo iskustvo u stipendiranju talentiranih učenika i studenata slabijih materijalnih mogućnosti govori kako mnogi mladi ljudi zbog nedostatka financijskih sredstava ne uspiju završiti svoje školovanje. Mnogima je školovanje i obrazovanje jedini izlaz iz teškog socijalnog statusa. Većina kandidata koji se prijavljuju za stipendiranje upravo dolazi iz povratničkih i ekonomski nerazvijenih dijelova Hrvatske. Ne treba posebno isticati koliko je svaki obrazovani čovjek potreban tim krajevima.

5. SLIKARSKA LIKOVNA KOLONIJA – PLITVIČKA JEZERA:

Peta dobrotvorna slikarska kolonija Srpskog privrednog društva „Privrednik“, posvećena Vladimiru Matijeviću, održat će se od 10. do 13. rujna 2020. na Plitvičkim jezerima. Okupljanje slikara planirano je u četvrtak 10. rujna do 12 sati na adresi Plitvice Mirić Inn, Jezerce 18, gdje će slikarima biti osigurani smještaj i hrana, a odjava je u nedjelju 13. rujna u poslijepodnevnim satima.
Nacionalni park Plitvička jezera područje je iznimne bioraznolikosti i georaznolikosti koje godišnje posjeti preko milijun posjetitelja. Vjerujemo da će ljepote nacionalnog parka pružiti potreban mir te nadasve inspirativno okruženje za naše umjetnike koji će se moći posvetiti slikanju te tako svojim djelima pridonijeti humanitarnoj akciji Privrednika u namjeri prikupljanja sredstava za školovanje talentiranih učenika i studenata slabijih materijalnih mogućnosti.

Kolonija će se održati od 10. do 13. rujna 2020. na Plitvičkim jezerima. Okupljanje umjetnika planirano je u četvrtak 10. rujna do 12 sati na adresi Plitvice Mirić Inn, Jezerce 18, gdje će slikarima biti osigurani smještaj i hrana, a odjava je u nedjelju 13. rujna u poslijepodnevnim satima.

Organizator Srpsko privredno društvo “Privrednik” osigurava: smještaj u Plitvice Mirić Inn tijekom trajanja kolonije (od četvrtka 10. rujna do nedjelje 13. rujna 2020. godine), hranu za vrijeme trajanja kolonije, nastojat će podmiriti i troškove puta (detaljno će biti iskomunicirano s odabranim umjetnicima po završetku natječaja), radni materijal (platna i boje) – umjetnici su obavezni ponijeti svoje kistove, promociju i predstavljanje umjetnika i njihovih aktivnosti uoči, za vrijeme trajanja kolonije i po završetku kolonije (u medijima i na društvenim mrežama)
Od sudionika se očekuje: donacija minimalno jedne slike, a poželjno je i više radova (ovisno o mogućnostima i dobroj volji autora), nastalih na koloniji (p.s. donirani radovi prodaju se na dobrotvornim aukcijama i sva sredstva ostvarena prodajom namijenjena su za stipendiranje talentiranih učenika i studenata slabijih materijalnih mogućnosti koji potječu iz ruralnih i ekonomski slabije razvijenih područja Republike Hrvatske)

Sve prijave šalju se isključivo na e-mail kontakt izbornice kolonije Sonje Švec Španjol: sonja@perceiveart.com

Sva dodatna pitanja i detalje oko prijava i sudjelovanja možete dobiti slanjem upita na e-mail kontakt: sonja@perceiveart.com ili na FB stranicu Privrednikove likovne kolonije:
https://www.facebook.com/privrednikovalikovnakolonija/

TEKST: S.P.        FOTO:cover

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn