PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STOŽERA CZ BPŽ – Posljedice olujnog nevremena i meteo- upozorenje za 5. i 6. kolovoza

Datum objave: 04. 8. 2020. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Iz županijskog Centar 112, nakon nevremena koje je pogodilo šire područje grada Slavonskog Broda, u Županijski stožer civilne zaštite pristiglo je izvješće kao i meto-upozorenje DHMZ-a za sutra 5. kolovoza 2020. te preksutra 6. kolovoza 2020. godine. U izvješću stoji:

Oko 13:50 sati područje grada Slavonskog Broda i šire okolice zahvatilo je jače olujno nevrijeme praćeno jakom kišom i jakim vjetrom. U kratkom vremenu zaprimljeno je više od 100 poziva na broj 112. Zaprimljene su dojave: jedan udar groma u kuću, oko desetak oštećenih krovova od toga jedan krov u krugu Đuro Đaković grupe, tvornica aparati i uređaji, više desetaka srušenih stabala i oštećenja električnih vodova. Zaprimljene su dvije dojave o ozlijeđenim osobama, na jednu osobu je pao krov s kuće, a druga osoba je pala s ljestava prilikom penjanja na tavan kuće. Ozlijeđene osobe su zbrinute u OB Slavonski Brod. Na otklanjanju posljedica angažirani su vatrogasci i timovi HEP elektre Slavonski Brod
Upozorenje na opasne vremenske pojave za Hrvatsku

SUTRA, 5. 8. 2020.
Žuto upozorenje za količinu oborine: lokalno obilna kiša u središnjim i gorskim predjelima (od 30 mm do 60 mm, lokalno moguće i više).
Narančasto upozorenje za količinu oborine: lokalno obilna kiša na istoku zemlje ( > 40 mm). Žuto upozorenje za grmljavinsko nevrijeme: lokalno izraženiji pljuskovi na Jadranu i uz njega.

PREKOSUTRA, 6. 8. 2020.
Žuto upozorenje za grmljavinske pljuskove na istoku i jugu.
Žuto upzorenje za buru na sjevernom Jadranu.

S obzirom da sutra obilježavamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i dan hrvatskih branitelja, pozivamo stanovnike Brodsko-posavske županije na oprez zbog budućih nepovoljnih meteoroloških prilika.

IZVOR: Stožer CZ BPŽ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn