PRIOPĆENJE – Klub vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Grada Požege nakon sjednice

Datum objave: 20. 2. 2017. | Kategorija: Društvo

DSC06557

POŽEGA – Vijećnici SDP-a kako su i najavili, nisu bili na večerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Požege ali su unutar Kluba vijećnika raspravili predložene točke dnevnog reda, a zaključke su predstavili u priopćenju koje donosimo u cijelosti.

Klub vijećnika SDP-a  u Gradskom vijeću Grada Požege raspravio je predložene točke anemičnog  dnevnog reda  29. sjednice Gradskog vijeća Grada Požege te jednoglasno zaključio:
Izvješće Gradonačelnika za razdoblje 1.7.2016. – 31.12.2016. s Prijedlog za prihvaćanje tog Izvješća samo pokazuje i dokazuje podcjenjivanje zdravog razuma  građana kao i svu bahatost, komociju i nerad trenutnog nositelja izvršne vlast. Naime, sve nabrojano u tom Izvješću svelo se na svega par sporednih aktivnosti ( bratimljenja, udruga gradova, najave i prisustvovanja događanjima), a sve ostalo u granicama ne baš  nekakve sposobnosti spalo je na zamjenika Pilona ( čije bi Izvješće trebalo biti priloženo, a ovo predloženo očišćeno od neistina) pa su shodno tomu i primjereni rezultati – od nula kuna privučenih sredstava za investicije  pa do uludo podignutog  kredita i skupo ulupanih novčanih sredstava u bazen, trg i vrtić. I za sve to, bolje rečeno za ništa osim sladunjavih i prijevarnih obećanja iz izborne kampanje, njih trojica olakšaše gradsku blagajnu samo za plaće 3,5 milijuna kuna, o karticama, reprezentaciji, vožnji i ostalom da se i ne govori.

Poštujući i ne umanjujući značaj i  doprinos svih  cijenjenih kandidata predloženih za ove visoke nagrade iz priloženog materijala ( Prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Požege u 2017. godini – predlagatelji i kandidati)  vidljiv je i više nego poltronski i dodvornički pristup članova Savjeta za zaslužne građane i javna priznanja ( sastavljen od „naviših uglednika“ našeg Grada  dr. Duje Gojo, Balog Kazimir, Blagojka Leko, Balen Zlatko i Šćulac Branimir) vođen osobnim interesom, a što se doista nije moglo reći za sastav tog Savjeta iz prethodnog saziva ( prof.dr. Ivan Romštajn, dr. Tomislav Vuković, dr. Georgije Diklić, te odvjetnici Mira Matić Primorac i pok. Alojzije Fiuri ). Slijedom toga na ovakav Prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja pada i ružna sjena Neferovićeve  bahatosti, isključivosti  i manipulacije.

Ispravak Odluke o sigurnosti prometa u Gradu Požegi doista razvidno  govori o mentalnom sklopu onih koji u Gradu Požegi uspješe proizvesti toliko kaosa i kolapsa u odvijanja i sigurnosti prometa. Upravo stoga, nakon njihovog odlaska u svibnju ove godine prvi potez nove uprave, htio to netko ili ne, mora biti angažiranje prometne struke na izradi prometne studije, te hitno  saniranje svih posljedica loših odluka, još i više nepojmljivog privatiziranja pojedinih ulica.

U Požegi 20.veljače 2017,
Predsjednik Zdravko Ronko

TEKST: S. P./ priopćenje                FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn