PRIMOPREDAJA KAMPA -Ranko Ostojić predao novom ministru Vlahu Orepiću zimski prihvatni tranzitni centar za izbjeglice u Slavonskom Brodu

Datum objave: 25. 1. 2016. | Kategorija: Društvo

primopredaja kampa u SB (1)

SLAVONSKI BROD – Novi ministar unutarnji poslova Vlaho Orepić danas je od svog prethodnika Ranka Ostojića na upravljanje primio i Zimski prihvatno-tranzitni centar za izbjeglice u Slavonskom Brodu. U pratnji najbližih suradnika u Kampu i novinara, ministar Orepić i bivši ministar Ostojić obišli su sve punktove kampa ključne za prihvat i zbrinjavanje izbjeglica.

Vlaho Orepić potom je novinare zamolio neka javnosti prenesu poruku kako je Hrvatska sigurna i kulturna zemlja, koja je u potpunosti sigurnosno, humano i kulturno odgovorila svim obvezama i zahtjevima u ovoj humanitarnoj krizi. „U skladu s potrebama Kamp u Slavonskom Brodu nastavlja s radom prema uhodanom sustavu, jer ovdje su  zadovoljene sve potrebe. Preuzmite kao mediji dio vlastite odgovornosti što se tiče ovog pitanja, spustimo ovu temu „na zemlju“, jer mislim da nema prostora za nekakav senzacionalizam, Hrvatska ovo radi kulturno, humano i sigurno. Kao ministar ću uvijek biti prisutan na dnevnoj bazi i fizički i kroz naš sustav izvještavanja“, kazao je ministar Orepić. Totalno pogrešnom i nekorektnom ocijenio je komunikaciju koja se svodi na pitanje postavljanja žice na granici, jer na to se cijela ova situacija ne treba i ne smije svoditi, te je medije zamolio neka to na taj način više i ne prezentiraju u javnosti.

Bivši ministar Ranko Ostojić kazao je kako u dosadašnjoj operativi u Kampu u Slavonskom Brodu nigdje nije došlo do zastoja,  da je Hrvatska do sada ispunila sve što je od nje traženo, sigurnosno i humano te izrazio uvjerenje da će tako biti i dalje i da nova vlast neće  dopustiti da Hrvatska postane hot-spot zemlja za izbjeglice. Zahvalio je na korektnoj suradnji svim novinarima i izvjestiteljima iz Kampa, te ih pozvao da nastave raditi u službi pomoći ljudima koji rade i volontiraju u ovom Kampu, je „političari dođu i prođu, a ovo nije pitanje jedne osobe, jednog političara, jedne politike, nego cijele Hrvatske“.

primopredaja kampa u SB

„Sigurno ostajem s ovim ljudima u Kampu u kontaktu i na raspolaganju novom ministru za svaku suradnju, ako treba dolazit ću i u Slavonski Brod, jer ovo nije jednostavno, ali je sustav uhodan i kao takvog ga predajem novom ministru. Želim mu svako dobro u njegovom poslu, da bude i bolji od mene, i nadam se da će tako i biti“, kazao je Ostojić, te na suradnji zahvalio i svim djelatnicima i volonterima kampa.

Inače, prema riječima koordinatora Crvenog križa Ivana Usmijana, stanje u Zimskom prihvatno-tranzitnom kampu za izbjeglice u Slavonskom Brodu je potpuno redovito, posljednjih nekoliko dana manji je priljev izbjeglica, no tijekom ovog ponedjeljka očekuje ih se još oko tri tisuće koji će doći vlakovima iz Srbije. Što se tiče zdravstvenog stanja kako i volontera i djelatnika, pa tako i migranata, virusa gripe još nema. „Od nove godine do danas u ambulatni je  zbrinuto 924 pacijenta, kroz stacionar su prošle 222 osobe i hitna pomoć je imala 49 intervencija, odnosno 49 pacijenata je zbrinuto u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu, a nekoliko djece zbog opeklina zbrinuto je u Klinici za dječje bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu“, rekla je dr. Branka Bardak, koordinatorica kriznog stožera Ministarstva zdravlja.

TEKST: Ivica Vlašić    FOTO: Ivica Vlašić

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn