PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI – Mato Tomašević novi je zapovjednik Središta za obuku i doktrinu logistike

Datum objave: 20. 1. 2016. | Kategorija: Društvo

phr

POŽEGA – U Središtu za obuku i doktrinu logistike danas je održana svečana primopredaja dužnosti kojem je pukovnik Mato Tomašević službeno preuzeo dužnost zapovjednika i to prema odluci Predsjednice RH i vrhovne zapovjednice OSRH koja je stupila na snagu 15. prosinca 2015. Na današnjoj primopredaji, general Drago Matanović svečano je uručio stijeg postrojbe novom zapovjedniku Središta, pukovniku Mati Tomaševiću koji se tom prilikom zahvalio na ukazanom povjerenju.

“Povjerenje ću opravdati predanim i čvrstim radom, kako mene osobno tako i postrojbe u cjelini kojoj sam zapovjednik. Koristim priliku i da se zahvalim svim dosadašnjim zapovjednicima i djelatnicima koji su uspješno gradili i razvijali ovo središte koje je prepoznato i izvan granica naše domovine Hrvatske. Središte posjeduje dovoljna znanja i sposobnosti za besprijekorno izvršenje trenutnih zadaća. Međutim, razvoj novih tehnologija, promjene koje se svakodnevno događaju zahtijevaju od nas da se prilagodimo, razvijamo i usavršavamo kako bismo bili spremni odgovoriti novim izazovima. Naš najvrjedniji resurs su ljudi te tražim od svakog djelatnika Središta da posebnu brigu posvete svakom pojedincu promičući ljudske vrijednosti,” rekao je pukovnik Tomašević.

Primopredaji dužnosti nazočili su zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-bojnik Drago Matanović, saborski zastupnici, župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević, zamjenik gradonačelnika Grada Požege Darko Puljašić, načelnici odjela Stožera ZzP-a i zapovjednici postrojbi ZzP-a te djelatnici Središta za obuku i doktrinu logistike.

Mato Tomašević svoju je vojnu karijeru započeo u Domovinskom ratu još u siječnju 1992. Godine kao pripadnik slavne požeške 123. brigade HV-a. Nakon kraće karijere kao dočasnik, promaknut je u časnika te vojnu karijeru nastavlja kao zapovjednik voda, časnik za provedbu obuke, logistički časnik, časnik za tehničko održavanje te voditelj Odsjeka za logistiku. Tijekom svoga profesionalnog razvoja završio je niz tečajeva i izobrazbi od kojih se posebno može istaknuti završetak Zapovjedno stožerne škole na Hrvatskom vojnom učilištu Petar Zrinski. Završio je i niz međunarodnih tečajeva za sudjelovanje u operacijama potpore miru u kojima je bio sudionik u NATO operacijama ISAF u Afganistanu te u mirovnoj misiji UN-a u Pakistanu.

(Izvor: www.pozega.hr)

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn