PRIMJER DOBRE PRAKSE – U posjetu novogradiškoj poslovno-poduzetničkoj zoni delegacija gradova Bor, Knjaževac i Zaječar

Datum objave: 06. 10. 2021. | Kategorija: Gospodarstvo

NOVA GRADIŠKA – Učeći iz primjera dobre prakse, nastavljajući, istovremeno, suradnju početu 2019. godine, predstavnici srbijanskih gradova Bor, Knjaževac i Zaječar, posljednje dane mjeseca rujna iskoristili su za radni posjet Novoj Gradiški i njenom Industrijskom parku

Nakon što su 2019. godine u radnom posjetu Boru, čelni ljudi Grada Nova Gradiška predstavili svoju Industrijsku zonu i Tehnološki inkubator kao primjer dobre prakse, prijateljstvo i suradnja su nastavljeni, a potom i dodatno potvrđeni nedavnim posjetom delegacije srbijanskih gradova Knjaževac, Zaječar i Bor, za čiji je budući Tehnološki inkubator koncept izradio upravo novogradiški Industrijski park. Delegaciji u sastavu Vladan Jeremić, organizator posjeta, direktor Regionalne razvojne agencije Istočne Srbije( RARIS) iz Zaječara, Branko Brković, Tomo Mihajlović, Srećko Zdravković, Danijel Aleksić i pomoćnik gradonačelnika Knjaževca, Saša Petrović tom su prilikom predstavljeni industrijska zona i dvije prateće zgrade koje pružaju uslugu najma prostora tvrtkama; Tehnološki inkubator Nova Gradiška i Poslovno-inovacijski potporni centar (BISC), kao i iskustva u unaprjeđenju poduzetničke infrastrukture.

Oduševljeni viđenim, uz stručno vođenu prezentaciju, gosti iz Srbije razmjenili su i iskustva s nekoliko stanara BISC-a i Tehnološkog inkubatora, te dogovorili daljnju suradnju i nastavak poslovne podrške. Osim službenog dijela posjeta, domaćini su goste odveli i u Slavonski dućan gdje su imali priliku vidjeti i probati domaće proizvode osamdesetak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Uz nedavno potpisanu Povelju prijateljstva i suradnje s predstavnicima Ujedinjenih Arapskih Emirata koji su iskazali interes za ulaganje u novogradišku poslovno-poduzetničku zonu, trenutnih sjajnih 93 posto popunjenosti Tehnološkog inkubatora, posjet delegacije Srbije nastavak je razvoja sve uspješnije međunarodne suradnje Industrijskog parka Nova Gradiška.

TEKST: S. T                  FOTO: ipng.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn