PRIJEM ZA BEBE U POŽEGI – Prvi ovogodišnji susret najmlađih sugrađana s gradonačelnikom

Datum objave: 11. 2. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Požeški gradonačelnik Darko Puljašić te zamjenici Mario Pilon i Ferdinand Troha primili su danas u Gradskoj vijećnici bebe rođene u kolovozu i prvoj polovici rujna prošle godine i njihove roditelje. U tom razdoblju Požega je postala bogatija za 34 najmlađa sugrađana, 15 djevojčica i 19 dječaka.

Prema dobroj tradiciji gradonačelnikovi gosti dobili su i novčane poklone – roditelji kojima je to prva beba ili druga beba u obitelji dobili su 1500 kuna, a 3000 kuna dobili su roditelji za svako treće i sljedeće dijete u obitelji. Uz to, pripremljeni su i prigodni pokloni s odjećom za mališane. “Ovo je prvi susret s najmlađim sugrađanima ove godine, najljepši dio mog mandata i ono što najviše volim raditi. Ono što je posebnost, imamo tri para blizanaca, osam obitelji s troje i više djece,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

“Nadamo se da će ova politika koju vodi i Vlada RH i mi u lokalnoj samoupravi ipak pomoći da natalitet poraste, da mladi ljudi i djeca ostanu u Hrvatskoj, u Slavoniji i Požegi te da živimo zajedno i zajedno napredujemo,”dodao je gradonačelnik Puljašić koji je sa zamjenicima čestitao roditeljima na prinovama.

Mama Martina i tata Ante Matić došli su s blizancima Ivanom i Lukom. “Ovo su prva djeca u našoj obitelji, a ovaj prijem je lijepo događanje i lijepa gesta, zahvalni smo i Gradu i gradonačelniku. Inače, dječaci su prave “noćne ptice”, ali i prava radost u obitelji. Trenutno je malo teško, ali snalazimo se, brzo rastu i vrlo uskoro će, nadamo se, biti puno lakše,” rekla nam je ponosna mama Martina.

Na tri sina ponosna je i Katarina Vidović, majka blizanaca Jana i Leona. “Imam tri sina, najstariji je Noa, pa blizanci Jan i Leon. Dečki su pravi izazov, ali uvijek je veselo u našoj obitelji. Ovaj poklon od Grada doista je lijepa gesta, a mladim parovima bih poručila – više djece je pravo životno iskustvo, zanimljivo veselo i ispunjavajuće,” rekla nam je Katarina.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn