PRIJEM ZA BEBE U PLETERNICI – Gradonačelnica Jozić s najmlađim sugrađanima

Datum objave: 18. 7. 2019. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – U prostoru Dječjeg vrtića Tratinčica u Pleternici danas je održan prijem za novorođenu djecu, rođenu u razdoblju od 1. siječnja do 31. ožujka 2019. godine. Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić čestitala je roditeljima 20 novih sugrađana i uručila im novčane naknade i to povećane, sukladno izmjeni Odluke o naknadama.

“S ovom isplatom naknada malo smo pričekali jer smo imali rebalans proračuna i izmjenu Odluke o potporama koje Grad Pleternica izdvaja za novorođenu djecu. Danas po prvi puta roditelji prvog djeteta dobili su dvije tisuće kuna, drugog dijeteta tri tisuće kuna, a za treće dijete i svako sljedeće četiri tisuće kuna,” rekla je gradonačelnica Jozić.

“Ovdje je 20 beba što je jedna beba više nego u istom razdoblju prošle godine, a isto tako sa zadovoljstvom mogu reći kako su u prvom polugodištu ove godine rođeno 39 beba, tri bebe više nego u istom razdoblju prethodne godine, pa vjerujem da je to i onaj zanos sa Svjetskog nogometnog prvenstva od prošle godine kada su svi najavljivali baby-boom. Ovdje na području našeg grada to je izgleda doista tako,” dodala je u šali gradonačelnica.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn