PRIJEM ZA BEBE U PLETERNICI – Gradonačelnica Jozić: Donijeli ste najveće blago u svoje obitelji, ali i cijelu zajednicu

Datum objave: 25. 9. 2019. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – U prostoru Dječjeg vrtića Tratinčica u Pleternici danas je održan prijem za novorođenu djecu, rođenu u travnju, svibnju i lipnju 2019. godine. Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić sa zamjenikom Domagojem Katićem čestitala je roditeljima novih sugrađana i uručila im novčane naknade.

“Od srca iskrene čestitke vama roditeljima na blagu koje ste donijeli u svoje obitelji, ali i u našu zajednicu,” rekla je gradonačelnica Jozić. S puno zadovoljstva, jer u odnosu na prethodnu godinu u prvoj polovici godine Grad Pleternice ima pet beba više, rođena je 41 beba, a danas su dodijeljene potpore za 21 bebu. Za prvo dijete potpora je dvije tisuće kuna, za drugo je potpora tri tisuće kuna, a za treće i svako sljedeće potpora je četiri tisuće kuna. “To je jedna od mjera kojima želimo olakšati roditelji. Potpore možda nisu velike u financijskom smislu, ali svakako su od srca. Grad Pleternica u skladu sa zakonskim ovlastima puno ulaže u djetinjstvo svojih najmlađih sugrađana. Ovdje smo na mjestu gdje ćemo vrlo brzo imati i otvorenje nadograđenog objekta dječjeg vrtića Tratinčica čime ćemo riješiti onaj problem koji je nastao već prošle godine, a to su liste čekanja. Naravno, liste nisu rezultat toga što se rađa puno više djece već se jednostavno promijenio stil života pa su zaposleni i roditelji i bake i djedovi koji su nekada čuvali djecu. Ali, to je i pokazatelj pozitivnih gospodarskih promjena na području našeg grada,” naglasila je gradonačelnica Jozić.

Naravno, skrb o mališanima ne prestaje u vrtićkoj dobi – i u školskoj klupi najmlađi sugrađani osjete pažnju i skrb svog grada. “Financiramo i dječje igraonice u naša četiri naselja koje se već dugi niz godina provode preko udruge Hrvatsko žensko društvo. S obzirom na to da je Vlada RH sufinancirala u cijelosti udžbenike, ove godine nabavili smo svoj djeci od prvog do osmog razreda radne materijale, a na roditeljima je ostalo kupiti samo likovne mape. Našim prvašićima smo pak ove godine kao poklon za prvi dan škole uručili poklon pakete u vrijednosti od po 100 kuna sa svim materijalima koji su im potrebni za ugodniji boravak. Uz to, ovih dana očekujemo da Požeško-slavonska županija raspiše natječaj za energetsku obnovu naše pleterničke osnovne škole je Županija nositelj projekta i ovih dana očekuje se pokretanje te aktivnosti čime će se poboljšati standard osnovnoškolskog obrazovanja. Naravno, i naš projekt srednje škole ide dalje i uskoro bi trebali krenuti radovi postavljanja stolarije, a vjerujem da ćemo kroz ovu i sljedeću godinu oko tri milijuna kuna uložiti u izgradnju naše srednje škole,” rekla je gradonačelnica.

TEKST: S. Pok          FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn