PRIJEM KOD ŽUPANA – Župan Tomašević primio pobjednike natjecanja “Hrvatska kakvu želimo”

Datum objave: 09. 4. 2018. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA – U sklopu procesa izrade Nacionalne razvojne strategije Republike hrvatske do 2030. godine, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Ministarstvom obrazovanja organiziralo je Nagradni natječaj za djecu osnovnih škola na temu “Hrvatska kakvu želimo”. Požeško-slavonski župan danas je u Velikoj vijećnici primio pobjednike na županijskoj i nacionalnoj razini. Regionalni koordinator natjecanja u Požeško-slavonskoj županiji bila je Regionalna razvojna agencija “Panora”.

Natječaj se provodio na školskoj, županijskoj i nacionalnoj razini u četiri kategorije – likovni i literarni radovi učenika od prvog do četvrtog razreda te likovni i literarni radovi učenika od petog do osmog razreda. Na natječaju je sudjelovalo ukupno 222 osnovne škole iz Hrvatske, a dodjela nagrada na kojoj je nazočilo 450 osnovnoškolaca održana je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, 26. ožujka 2018.

Na natječaju u sve četiri kategorije za nacionalnu nagradu sudjelovalo je i 12 učenika s područja Požeško-slavonske županije, a najveći uspjeh ostvarila je Dora Satinović, učenica 3. razreda Katoličke osnovne škole koja je u kategoriji likovnih radova nakon osvojenog prvog mjesta na županijskoj razini osvojila prvo mjesto i na nacionalnoj razini.

nn

Na županijskoj razini uspješni su bili i Rea Jozić, učenica 4. razreda OŠ “fra Kaje Adžića” iz Pleternice koja je osvojila prvo mjesto s literarnim radom, te Sara Marin, učenica 8. razreda OŠ “Braće Radića” iz Pakraca koja je osvojila prvo mjesto u kategoriji likovnih radova za više razrede i Marija Ljubica nosić koja je prvo mjesto osvojila s literarnim radom u toj kategoriji.Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević čestitao je svim učenicima i njihovim mentorima koji su sudjelovali u ovom natjecanju.

nnn

“Drago mi je da u tako mladim godinama, na početku svog razvoja imate promišljanja kakvu Hrvatsku želite. Ne postoji ljepša zemlja od Hrvatske, vjerujem da vas tako uče i vaši roditelji i nastavnici, a vi ste to svojim radovima i potvrdili. Ponosan sam što ste tako dobro i uspješno predstavljali našu županiju,” rekao je župan Tomašević.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn