GRAD POŽEGA – Gradonačelnik Puljašić čestitao Požeškim mažoretkinjama i Twirling klubu na uspjehu u Francuskoj

Datum objave: 22. 8. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA- Gradonačelnik Darko Puljašić primio je Požeške mažoretkinje i članove Twirling kluba Požega koji su nastupili na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj u Limogesu kao dio hrvatske reprezentacije i ostvarili izvrstan uspjeh.

Twirling klub Požega i Požeške mažoretkinje sudjelovali su kao dio Hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Limogesu u Francuskoj. Natjecanje okupilo preko 1600 natjecatelja iz Švedske, Norveške, Engleske, Irske, Njemačke, Francuske, Škotske, Španjolske, Italije, Švicarske, Japana, SAD-a, Kanade, Australije, Rusije, Češke, Slovenije, Mađarske, Belgije, Danske, Ukrajine, Nizozemske, a Hrvatska reprezentacija ostvarila je zapažen uspjeh.  “Ući u finale među toliko natjecatelja veliki je uspjeh kako za reprezentaciju, tako i za naš klub. Benjamin Iličić je ušao u finale sa svoja oba sola i završio na 7. i 9. mjestu na svijetu. Ekipa je digla publiku na noge i po prvi puta pokazala da smo u rangu sa svjetskim natjecateljima, te osvojila 10. mjesto. U mažoretu su bila grupna natjecanja i tu je Požega apsolutno dominirala te u polufinalu i finalu zadržala prvo mjesto na svijetu,” rekla ja voditeljica Marina Mihelčić.

“Kao i svaki put, naše mažoretkinje ispunile su očekivanja i vratile se kući ovječane uspjehom. Čestitam vam, najljepši ste, najbolji i najtrofejniji promotori Požege i na tome sam iznimno zahvalan i ponosan. Grad Požega i Požeške mažoretkinje dugi niz godina imaju izvrsnu suradnju i uvijek ih rado podržavamo jer stvarno vrijede i stvarno to zaslužuju, “rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

“Zadovoljni smo nastupom ali i spremni za nastavak treniranja. Čeka nas Europsko prvenstvo mažoreta u listopadu gdje idemo svi u Lignano. Za naše najbolje natjecatelje twirlinga još predstoji Državno prvenstvo u Splitu u studenom. Tamo ćemo se boriti kako bi se kvalificirali za sljedeću godinu i natjecanje u Barceloni, a u međuvremenu svoj doprinos dat ćemo i u programu Aurea Festa,” rekla je Marina Mihelčić dodajući kako su se uspješno kandidirali i dobili kandidaturu 2021 godine za Državno prvenstvo u Požegi kada bi grad na Orljavi primio više od tisuću mažoretkinja tijekom trodnevnog natjecanja.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn