PRIJAVIO RAČUNALNU PRIJEVARU – Požežanin umjesto zarade s kriptovalutama, ostao praznog računa

Datum objave: 10. 7. 2024. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Nakon  obavijesti o zaradi trgovanjem kriptovalutom, 74-godišnjak s područja Požege instalirao  je aplikaciju kojom je omogućio nepoznatoj osobi pristup mobitelu i mobilnom bankarstvu nakon čega mu je s računa skinut novac.

U utorak 9. srpnja 2024., policijskim službenicima je prijavio 74-godišnjak s područja Požege da ga je početkom srpnja 2024. kontaktirala nepoznata osoba i obavijestila da putem platforme za trgovanje kriptovalutama ima zarađenu veću količinu novca te je on na svoj mobitel prema uputama instalirao aplikaciju kojom je počinitelju omogućio pristup mobitelu i mobilnom bankarstvu nakon čega mu je s računa skinut novac. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje dok će kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija poziva građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve kaznenih djela. Podatke o bankovnim karticama, PIN broju i CVV broju, kao i svoje osobne podatke, građani ne bi trebali ustupati nepoznatim osobama.” Podsjećamo da je dovoljno dostaviti broj bankovnog računa (IBAN) da bi Vam netko uplatio novac, ne trebate dostavljati druge podatke.” ističu iz policije.

O zlouporabi bankovnih kartica građani bi trebali odmah obavijestiti banku koja im je izdala karticu, a u slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je obavijestiti policiju na broj 192.

TEKST: S. Pok                   FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn