PRIČA O SPORTU I PRIJATELJSTVU – Sve je spremno za 10. Međunarodni turnir rukometnih veterana “Ivo Petranović”

Datum objave: 23. 1. 2020. | Kategorija: Sport

NOVA GRADIŠKA – Sve je spremno za jubilarni, 10. Međunarodni turnir rukometnih veterana “In memoriam Ivo Petranović”. Sjajna je to priča o sportu, prijateljstvu i toleranciji u organizaciji Udruge rukometnih veterana Nova Gradiška i pokroviteljstvo Grada i Turističke zajednice, koja će ove godine u dva dana, 31.siječn ja i 1.veljače, okupiti 350 sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Paralelno s događanjima na Europskom prvenstvu, rukomet će posljednjih dana siječnja, i ove godine tradicionalno, biti glavna tema i u Novoj Gradiški. Čuvajući sjećanje na Ivu Petranovića-velikog čovjeka, sportaša, trenera, doajena rukometa i sportskog novinarstva, slaveći, istovremeno, prijateljstvo i toleranciju. Sve je spremno za jubilarni, 10. Međunarodni turnir rukometnih veterana “In memoriam Ivo Petranović”.

Sjajna je to priča o sportu, prijateljstvu i toleranciji, u organizaciji Udruge rukometnih veterana Nova Gradiška, manifestacija iza koje čvrsto stoje Grad i Turistička zajednica, ove godine zakazana za 31. siječnja i 1. veljače, u sportskoj dvorani OŠ „ I.G.Kovačić“ Staro Petrovo Selo, zbog radova na adaptaciji dvorane Elektrotehničke i ekononske škole. O popularnosti ove jedinstvene sportsko-prijateljske priče dovoljno govori i podatak kako se organizatorima, članovima Udruge rukometnih veterana Nova Gradiška, i ove godine za sudjelovanje prijavilo puno više ekipa nego što su mogli prihvatiti, kako zbog termina, tako i zbog prostora za utakmice, te smještajnih kapaciteta, zbog čega su se u konačnici zaustavili na brojci od “samo” 350 sudionika, okupljenih u 16 muških i 10 ženskih ekipa, pristiglih iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Na natjecanje koje na najbolji način povezuje sport i prijateljstvo, brišući dobne, geografske i sve druge razlike među sudionicima, uz ekipu iz Biograda, neslužbene suorganizatore turnira, po prvi puta stižu i rukometni veterani iz Bedekovčine, ekipa iz Doboja, te sportski rekreativci iz Šapca, grada s kojim Nova Gradiška, ima sve čvršće veze.

” Uz iznimno sadržajan sportski raspored i cijelodnevne utakmice koje će se igrati u petak i subotu, 31.siječnja i 1.veljače, svi sudionici, kao i ranijih godina, s posebnim nestrpljenjem očekuju završnu “feštu” uz zajedničku večeru i druženje u svečanoj dvorani “Kruna”. Prošle godine smo ljestvicu podigli jako visoko, zbog čega nas “uredno kopiraju” brojni slični turniri. Siguran sam kako će i ove godine sve biti jednako vrhunski odrađeno, unatoč dodatnom poslu i vožnji sudionika do Starog Petrovog Sela. U tome će nam, kao i ranijih godina, financijski, logistički i organizacijski, uz Grad i TZ, pomoći i lokalni ugostitelji, prije svega, Filip Kovačević, a tu su i kolegice rukometašice, bez čije bi pomoći sve išlo puno teže. “, upoznaje Goran Matijević, dopredsjednik Udruge rukometnih veterana Nova Gradiška.

” Sport ne poznaje granice, što je i misao vodilja ovog Turnira, jer, i pored želje za pobjedom, peharima i nagradama, svi rado dolazimo jedni drugima, spremni na učvršćivanje prijateljstva. Nadam se kako je riječ o priči čiju će organizaciju, s vremenom, preuzeti i naši mlađi dečki i cure, jer, velika je stvar u današnje vrijeme okupiti ovoliki broj sudionika iz cijele regije. U sportskom, turističkom, a onda i ljudskom smislu, sjajna je ovo promocija našega grada i događaj koji s nestrpljenjem očekujemo. Stoga, svi na 10. memorijalni turnir Ivo Petranović, jer vrijeme je za rukomet!” , zaključuje, u ime domaćina i organizatora, Matijević.

TEKST: S. Tarbuk        FOTO: D. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn