PREZENTACIJA U LIPIKU – Policijski službenici prezentirali svoj rad i opremu

Datum objave: 20. 9. 2023. | Kategorija: Društvo

LIPIK – U Lipiku je održana manifestacija „Prezentacija žurnih službi i operativnih snaga sustava civilne zaštite“ na kojoj su svoj rad i opremu predstavili i policijski službenici PU požeško-slavonske.

U sklopu manifestacije „Prezentacija žurnih službi i operativnih snaga sustava civilne zaštite“ policijski službenici predstavili su građanima rad policije te izložili uređaje i opremu koje policija svakodnevno koristi. Uz gradonačelnika Lipika Vinka Kasanu manifestaciju je posjetio i zamjenik županice Ferdinand Troha.

Djelatnici kriminalističke policije prezentirali su postupak pronalaženja i izuzimanja tragova na mjestu događaja (rad na mjestu događaja sa „Crime lite 2“ svjetiljkom, daktiloskopski kofer sa prašcima i folijama za izuzimanje tragova papilarnih linija, postupak daktiloskopiranja osoba, rad sa elektrostatskim podizačem prašnjavih otisaka i sl.) te foto i video opremu za dokumentiranje mjesta događaja.

Također su policijski službenici prevencije na svom štandu dijelili letke i promovirali svoje aktivnosti, dok su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu izložili minsko eksplozivna sredstva, te podsjetili građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“.

U tradicionalnoj biciklističkoj utrci je sudjelovao velik broj djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta koji su imali i mogućnost „registrirati“ svoje bicikle kod policijskih službenika.

TEKST: S. P.              FOTO: PU PS

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn