PREVENTIVNO-EDUKATIVNA AKCIJA – U Požegi provedena akcija HŽ-a “Vlak je uvijek brži”

Datum objave: 18. 6. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Uz podršku Grada Požege, HAK Požega, PU požeško-slavonske i PP Požega danas je u Požegi na željezničko-cestovnom prijelazu u ulici Stjepana Radića održana preventivno-edukativna akcija “Vlak je uvijek brži” kojom Hrvatske željeznice već 20 godina podižu razinu svjesnosti sudionika u prometu o opasnostima prilikom prelaženja preko željezničke pruge.

Svrha kampanje je osvijestiti vozače, pješake i bicikliste da su nesreće na željezničko-cestovnim prijelazima u 98 posto slučajeva posljedica neodgovornog ponašanja sudionika u cestovnom prometu te zanemarivanja i nepoštivanja prometnih znakova i prometne signalizacije. HŽ Infrastruktura akciju je u Požegi održao uz pomoć Policijske uprave požeško-slavonske, PP Požega, HAK Požega i Grada Požege pri čemu je aktivnost osobno podržao i požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

“Na prugama u Republici Hrvatskoj ima 1512 željezničko-cestovnih prijelaza i svi su osigurani sukladno zakonskim propisima. Međutim, niti jedna razina osiguranja nije dovoljna ukoliko sudionici u prometu ne poštuju prometna pravila i signalizaciju,” rekla je Vlatka Škorić,suradnica za korporativne komunikacije u HŽ Infrastrukturi.

U zadnjih pet godina na željezničko-cestovnim prijelazimadilje Požeško-slavonske županijezabilježeno je 10 nesreća sa svoje ozlijeđenih, te 48 lomova polubranika. U tom razdoblju, nasreću, nije bilo stradalih.

“Grad Požega podržava sve akcije koje idu u smjeru edukacije, prevencije, ali podržava i sve aktivnosti koje rezultiraju kvalitetnijim osiguravanjem i označavnajem pružnih prijelaza kako bi oni bili što vidljiviji i sigurniji za naše građane, sudionike u prometu. S Hrvatskim željeznicama imamo dobru suradnju i nadamo se kako ćemo zajendičkim snagama pa i ovakvim preventivnim akcijama pokazati i usmjeriti naše sugrađane na oprez, jer pružni prijelazi su za neoprezne vrlo opasni prijelazi,” rekao je požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji je svojim dolaskom i razgovorom s vozačima podržao ovu akciju.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn