PREVENTIVNE AKCIJE POLICIJE – Policijski službenici održali edukativno predavanje prvašićima u Jakšiću

Datum objave: 11. 10. 2021. | Kategorija: Društvo

JAKŠIĆ – Policijski službenici PP Požega su u sklopu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“ održali edukativno predavanje učenicima prvih razreda osnovne škole “Mladost” u Jakšiću.

U prostorijama Osnovne škole „Mladost“ u Jakšiću policijski službenici PP Požega danas su u sklopu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“ održali edukativno predavanje učenicima prvih razreda ove škole. “Početkom nove školske godine u prometu se pojavljuje veliki broj najmlađih sudionika kojima je u stjecanju prvih iskustava u samostalnom sudjelovanju u prometu potrebno pružiti pomoć i ukazati na sve opasnosti na koje mogu naići na putu od kuće do škole,” istaknuto je ovom prilikom.

Na predavanju su djeca upoznata s važnijim prometnim pravilima s naglaskom na promet pješaka i kretanje kolnikom te s važnijim prometnim znakovima koji se odnose na sigurno kretanje u prometu.Djeci je posebno skrenuta pozornost na ponašanje u prometu te opasnosti koje mogu očekivati prilikom prelaska preko ceste. Također su policijski službenici djeci koja dolaze u školu školskim autobusima dali savjete o poželjnom ponašanju prilikom putovanja kao i ulaska i izlaska iz autobusa.

TEKST: S.P./ PU PS        FOTO: PU PS

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn