PREVENTIVNA AKCIJA – „Dani tehničke ispravnosti vozila 2020.”

Datum objave: 23. 11. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske, Stanica za redovni tehnički pregled vozila, a pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, u razdoblju od 23. studenoga (ponedjeljak) do 28. studenoga (subota) 2020. godine, provodi se preventivno sigurnosna akcija pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti vozila 2020“.

U svim Stanicama za redovni tehnički pregled vozila, zainteresiranim vlasnicima koji se u tom vremenu pojave sa vozilom, biti će omogućen besplatni tehnički pregled vozila (osim onim vlasnicima čija su vozila u terminu redovnog tehničkog pregleda u tom razdoblju). Ukoliko se u sklopu akcije utvrdi tehnička neispravnost vozila, nema sankcioniranja za vozače, već će ih stručne osobe savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti.

Cilj akcije je skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila, koja je važan čimbenik sigurnosti u prometu, te izbjegavanje prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila.

TEKST: S. P.         FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn