PREVENIRANJE ŠIRENJA ZARAZE – Saponia u punom pogonu zbog veće potražnje

Datum objave: 14. 3. 2020. | Kategorija: Gospodarstvo

OSIJEK – U osječkoj Saponiji, domaćoj kemijskoj industriji koja se bavi proizvodnjom deterdženata te proizvoda za osobnu higijenu i sredstava za čišćenje u kućanstvu i industriji, pozorno prate razvoj situacije oko koronavirusa. Kako u preventivnom tako i u gospodarskom smislu, piše Glas Slavonije.

“Svatko se treba ponašati maksimalno odgovorno, a naša odgovornost je da osiguramo dovoljne količine proizvoda i na taj način sudjelujemo u preveniranju širenja zaraze te olakšamo svakodnevni život naših građana,” poručuje Dajana Mrčela, predsjednica uprave te tvrtke, kojoj je razvoj proizvoda za održavanje higijene misija u poslovanju već 126 godina, odnosno od njezina osnutka. Potvrđuje kako u ovom trenutku raspolažu svim potrebnim resursima nužnima za osiguravanje nesmetanog procesa proizvodnje, od sirovina do zaključno ambalaže, kako bi spremno zadovoljili potrebe. Razumljivo je da su posljednjih tjedana maksimalno angažirali kapacitete kako bi osigurali proizvode za dezinfekciju ruku i površina, primjerice, iznimno će i u subotu biti organizirana proizvodnja.

“Iako se situacija vrlo brzo mijenja, u Saponiji smo maksimalno angažirali kapacitete za proizvodnju sredstava za dezinfekciju, prije svega se fokusirajući na proizvodnju za ustanove, koje su nam i inače kupci tih proizvoda, ali i na sve koji u ovom trenutku šalju upite za kupnju naših proizvoda,”kaže Mrčela. Trenutno su im najtraženiji proizvodi za dezinfekciju ruku, antibakterijski sapun te alkoholno sredstvo za čišćenje i dezinfekciju površina. Iako je, u smislu prevencije ove vrste zaraze, najvažnije prati ruke, podsjećaju kako i dodirne površine (stolovi, kvake, prekidači, rukohvati, pa i mobiteli) mogu biti prenositelji zaraze te se ne smije zaboraviti na higijenu prostora u kojemu se boravi.

IZVOR: Glas Slavonije

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn