PREKOGRANIČNA SURADNJA – Gotovo 24.000,00 eura za projekt JU Pleternica i projektnih partnera iz Subotice

Datum objave: 12. 7. 2023. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – U okviru Programa prekogranične suradnje Republike Hrvatske i Republike Srbije u nadležnosti Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u Osijeku je potpisano financiranje 25 partnerskih projekata među kojima je i projekt Javne ustanove Pleternica i Hrvatske glazbene udruge Festival bunjevačkih pisama iz Subotice. Projekt “Tambura ritam zajedništva” ukupne vrijednosti 23.517,49 eura za cilj ima popularizaciju tamburaške glazbe i umijeća sviranja tambure u partnerskim državama.

“Dodijeljena sredstva omogućit će nadogradnju Ljetnog tamburaškog kampa u vidu financiranja dodatnih aktivnosti za polaznike te adaptaciju prostora za rad projektnih partnera u Subotici. Izuzetno smo ponosni što ovom suradnjom Pleternica širi svoje partnerstvo i zajednički nastavljamo raditi na promociji i popularizaciji tamburaške glazbe,” rekla je ravnateljica Javne ustanove Pleternica, Jasna Hoffmann.

Ugovore vrijedne dva milijuna eura u okviru Programa dodijelio je državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Domagoj Mikulić, naglasivši kako je Povjerenstvo donijelo odluku o financiranju 25 prekograničnih projekata od ukupno 66 prijavljenih.

Uz ravnateljicu Javne ustanove Pleternica i ravnatelja Hrvatske glazbene udruge Festival bunjevačkih pisama Vojislava Temunovića, potpisivanju ugovora u Osijeku nazočila je i gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić. “Danas odobreni projekti snažan su nastavak suradnje s hrvatskom zajednicom u Republici Srbiji koja je simbolični zamašnjak dobila nedavnim otvorenjem Hrvatskog doma – Matica u Subotici. Drago mi je da je Javna ustanova Pleternica s projektnim partnerima dio priče o zajedništvu i promociji kulturne baštine, najvrjednijega što nas povezuje, a što je odobrenjem projektnog prijedloga prepoznalo i resorno Ministarstvo,” rekla je Šarić.

TEKST: S. P./Grad Pleternica                     FOTO: Grad Pleternica

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn