PREDSTAVLJEN PROJEKT DESTINATION POŽEGA – Integralno upravljanje kvalitetom u destinaciji

Datum objave: 05. 2. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U Gradskoj vijećnici Grada Požege održana je prezentacija projekta IQM Destination Požega čiji je cilj sustavno poticanje i provođenje upravljanja kvalitetom u destinaciji. Projekt su predstavile autorice Đurđica Šimičić i Anamarija Cicarelli, a prezantaciji su nazočili gradonačelnici, načelnici i predstavnici turističkih zajednica Požeško-slavonske županije.

Zajednička suradnja, sinergija u destinaciji, komunikacija i poticaj za kvalitetu učiniti će turizam Grada Požege i Požeško-slavonske županije konkurentnijim, snažnijim, rečeno je na prezentaciji.
“Sami, svatko za sebe, ne možemo napraviti ništa. Grad Požega kao središte županije u najboljem slučaju turistima može ponuditi dva dana. Ako ne odu u Kutjevo, Lipik, Veliku, Kaptol, mi nismo napravili ništa. Moramo turistima koji dolaze u Slavoniju moći ponuditi sedam dana aktivnosti i raznolikosti. Potrebna nam je pomoć stručnjaka u upravljanju destinacijom. Mi nisko jedni drugima konkurencija već potpora. Ministarstvo turizma podržava ovaj projekt i prvi smo koji imamo gotov projekt,”rekao je na početku sastanka gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Naglasak je na inovaciji, kreativnosti i povezanosti koja u projektu IQM Destination Požega veže privatno i javno partnerstvo u destinaciji i okruženju, sa svim partnerima koji utječu na kvalitetu u turizmu. Potiče se suradnja s nacionalnim (Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica, HGK) i međunarodnim institucijama (EC, UNWTO), te svim destinacijskim subjektima u cilju izmjene znanja i iskustva.

Integralnim sustavom kvalitete u destinaciji konceptualno postavljenim na ovaj način želi se u Gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji implementirati kvalitetu koja potiče kontolirani napredak u proizvodima i uslugama u destinaciji. Implementacijom ovog projekta pokušavamo rješiti ujednačenost kvalitete usluge i ponude u destinaciji.

Projektom IQM Destination Požega autorice Đurđica Šimičić i Anamarija Cicarelli žele postaviti standard da se destinacijom upravlja u pravom smislu riječi, ali i stvaraju nove ekonomske vrijednosti u destinaciji.

IZVOR: pozega.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn