PREDSTAVLJEN PROJEKT: “Bike & hike interactive trails”– Upoznajte Požeško-slavonsku županiju biciklom i planinarenjem

Datum objave: 25. 2. 2015. | Kategorija: Društvo

3

POŽEGA – Turistička zajednica Požeško-slavonske županije provela je projekt Bike & hike interactive trails u suradnji s tvrtkom za web dizajn Plava tvornica iz Virovitice. Realizacijom projekta locirane su biciklističke i planinarske staze, obavljen je prijenos u digitalne medije i njihovo označavanje na interaktivnoj karti  ovdje, u mobilnoj aplikaciji Panonia Tour, te u tiskanom obliku. Projekt je predstavljen danas u maloj županijskoj vijećnici gdje su bili prisutni predstavnici TZ Požeško-slavonske županije i tvrtke Plava tvornica.

“Projekt bike & hike interactive trails Turistička zajednica Požeško-slavonske županije  provodila tijekom 2014. godine. Potpora Hrvatske turističke zajednice bila je 70 tisuća kuna na što je županija dodala još 40-ak tisuća kuna. Projekt je jedinstven u Hrvatskoj i napravili smo jedan iskorak van onoga što se u ponudi planinarenja i biciklizma može danas dobiti i vidjeti, a to je potpuna digitalizacija, potpuno gps-iranje i prijenos podataka. Izradili smo karte kako na web stranici tako i na mobilnoj aplikaciji, ali i karte u tiskanom obliku koje daju informaciju svima onima koji povremeno, ali i onima koji se aktivno bave određenim sportovima kako bi dobili najkvalitetniju moguću informaciju. Zahvaljujem svim našim suradnicima, svim biciklističkim klubovima na području Požeško-slavonske županije, planinarskim društvima, Hrvatskom planinarskom savezu, i Gorskoj službi spašavanja,” rekla je direktorica Turističke zajednice Požeško-slavonske županije, Maja Jakobović.

4

“Napravili smo nadogradnju na već postojeću aplikaciju “Panonia tour” u vidu tri karte biciklističkih i planinarskih staza. Današnji posjetitelj traži što više informacija i razvili smo jednu naprednu aplikaciju u kojoj se može puno toga naći za svaku ciljnu skupinu po pojedinoj sekciji lokacija. Aplikacija je dostupna za android i iphone uređaje, i za tablete i mobitele s čime smo pokrili preko 90 posto ljudi koji koriste smart uređaje. Tko god je zainteresiran za sportsko rekreativne aktivnosti može saznati sve što ga zanima na području županije, upustiti sa na obilazak jedne rute, kako biciklisti tako i planinari”, rekla je Iris Ojurović, voditelj projekta Bike & Hike ispred Plave tvornice. Dodaje kako korisnik može pregledati sve fotografije koje su dodane o jednoj ruti, pročitati sadržaj, duljine staze, najvišu i najnižu točku i ostalo informacije. “Unutar aplikacije rute se mogu djeliti i na društvenim mrežama. Napravljena je interaktivna karta koja je sada nadograđena s ikonicama gdje korisnik može vidjeti točno koje kategorije turističke ponude može vidjeti u mjestu ili gradu. Na web stranici isto kao i na mobilnoj aplikaciji mogu se pregledati turističke ponude, staze i osnovne aktivnosti koje mogu zanimati korisnike. Za sve korisnike koji vole imati opipljive i papirnate stvari tu je i print karta na kojoj je nalaze biciklističke i planinarske staze na područjima Pakraca, Lipika, Požege i Pleternice te Velike i Kutjeva,” pojasnila je Iris Ojurović.

TEKST: Tomislav Milanović   FOTO: T. Milanović

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn