PREDSTAVLJANJE KNJIGE VLADIMIRA ŠEKSA – Moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat

Datum objave: 08. 1. 2016. | Kategorija: Društvo

DSCN4330

POŽEGA – U županijskoj vijećnici u  Požegi večeras je predstavljena knjiga Vladimira Šeksa “Moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat” o kojoj su, uz autora, govorili akademik Dubravko Jelčić i dr.sc. Ivica Miškulin. 

Vrijeme obuhvaćeno u Šeksovim memoarima bilo je ključno za stvaranje hrvatske države, a kako sam autor kaže, vodeći se poznatim pravilom “Što nije napisano, to se nije ni dogodilo” nalazio je potrebnim to vrijeme zapisati na svoj način te zapise podkrijepiti činjenicama i dokumentima.
“Najmanje mi je stalo do pukih evociranja sjećanja. Ta sjećanja trebaju biti u funkciji, u službi nečega, u službi da se ne zaboravi istina. Već dugo vremena je na djelu su u Hrvatskoj “kovači lažnog novca”, krivotvoritelji povijesti, falsifikatori i lažni proroci. Nastoji se zamagliti stvarna bit i značaj povijesnih događaja i osoba u najprelomnijoj  godini u hrvatskoj modernoj povijesti 1991. godini.

DSCN4327

Tada se radilo o biti ili ne biti o stvaranju hrvatske države. Povijest se nastoji krivotvoriti i ova sjećanja koja su rezultat ne mojih  vlastitih osobnih promišljanja već se temelje isključivo i jedino na činjenicama, na faktografiji i dokumentima koji do sada nisu bili u javnosti, na sjednicama vrhovnih i državnih tijela, razgovora predsjednika Tuđmana s brojnim  državnicima gdje se nastoji rasvjetliti i osvijetliti taj dio moderne hrvatske povijesti i pokazati kako je hrvatski narod u tim ključnim događajaima unatoč i protiv volje svih uspio stvoriti svoju državu, pobijediti u Domovinskom ratu i dobiti međunarodno priznanje. To je sjećanje na te događaje, da se otrgnu od zaborava i od krivotvorenja hrvatske povijesti,” naglasio je Šeks.
Onima koji žele ozbiljno promišljati i proučavati noviju povijest Hrvatske i njene stvarne tijekove, ovo je jedna ukoričena riznica činjenica na temelju dokumenata, faktografije i autentičnih zapisa, zaključio je Šeks na predstavljanju u Požegi pred brojnim auditorijem.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn