PREDSJEDNICA S BRESTOVAČKIM UČENICIMA U PROJEKTU “HRVATSKA ČITA” – “Da nisam tako puno čitala u životu, nikada ne bih bila predsjednica!”

Datum objave: 02. 3. 2017. | Kategorija: Društvo

n1

BRESTOVAC – Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović koja boravi u Požeško-slavonskoj županiji u izmještenom Uredu, danas je posjetila OŠ Dragutina Lermana u Brestovcu. Posjet je bio prigoda i za nastavak projekta “Hrvatska čita” koji je pokrenut kako bi se promovirala kultura čitanja među djecom i mladima.

Predsjednica i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević čitali su učenicima okupljenim u školskoj sportskoj dvorani ulomke iz popularnog romana Ivana Kušana “Uzbuna na Zelenom vrhu”. Nažalost, statistika pokazuje kako odrasli naši državljani pročitaju manje od jedne knjige godišnje. Možete li to zamisliti? Vjerujem kako u svojoj lektiri trenutno imate puno više knjiga nego što ih odrasli u konačnici pročitaju,” obratila se Predsjednica učenicima, dodajući: “Ono što želim dolazeći ovako među vas, dva su glavna cilja. Prvi je potaknuti vaše ambicije, da u životu možete ostvariti što god hoćete, ako to silno želite te ako puno i marljivo radite, naravno ako vam vaša sredina i vaša država pruža u tom potporu, a ja želim da doista budete uspješni mladi ljudi i ostanete ovdje u Hrvatskoj. Drugi cilj je potaknuti vas da što više čitate. Vjerujte, da nisam tako puno čitala u životu, nikada ne bih bila predsjednica! Nikada ne bih ostvarila puno svojih drugih snova koje sam imala i čitanje mi je doista otvaralo vidike,” rekla je Predsjednica.

NN

“Čitajući, učila sam ne samo hrvatski jezik, druge strane jezike, ne samo izričaj, već čitanje potiče i bolji način razmišljanja. Kada ste tužni, kada ste umorni, izaberete neku knjigu koja vas odvede u svijet mašte i koja će vas opustiti. Kada mislite da nešto niste uspjeli, izaberete neku knjigu koja će vam potaknuti klonule ambicije i pokazati da se sve poteškoće u životu mogu svladati ako se čvrsto borimo. Čitanje će vam otvoriti svijet znanja,” poručila je malim domaćinima u Brestovcu njihova gošća.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn