PREDBLAGDANSKI DOMJENAK U GRADSKOJ KUĆI – Gradonačelnik Neferović: Ovo je godina koja je pokazala optimizam u gradu

Datum objave: 21. 12. 2016. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA – Gradonačelnik Vedran Neferović upriličio je godišnji predblagdanski svečani domjenak u Gradskoj kući za predstavnike javnog života Grada te braniteljskih udruga, gospodarskih, kulturnih, vjerskih i drugih  institucija.

Gradonačelnik Vedran Neferović pozdravio je sve nazočne uz osvrt na postignuto u 2016. godini. “Kada završava jedna godina očekuje se da se rezimiraju određene stvari te da se kaže kako je prošla. 2016. godina pokazala je u značajnoj mjeri da ovaj grad može imati jedan optimizam, da se u ovom gradu može ponuditi jedan standard prema našim građanima u onoj infrastrukturi za koju je grad odgovoran te da to ne ostane samo program neke političke opcije koja je u nekom periodu od četiri godine imala mogućnost voditi i kreirati ovaj grad.Činjenica je da je od 1. srpnja 2013. godineovaj grad imao pravo očekivati puno kao i svi u Hrvatskoj od onog što se zove Europa. Činjenica je da je ovaj grad u tom trenutku imao jako puno svojih problema, od infrastrukturnih do gospodarskih, do svih onih koji rezultiraju odlaskom stanovništva s ovog područja. U orijentaciji rada želja je bila sve ono što možemo riješiti kroz sredstva i pomoći od te Europe, koja se često puta znala poigrati s ovim prostorom vrlo okrutno, i mislim da i mi imamo pravo prema njoj biti drski da sada postavljamo zahtjeve i rješimo neke svoje probleme, ” naglasio je gradonačelnik Neferović.

Dodao je kako je upravo 2016. godina, godina kada su završeni određeni projekti i investicije koje su u ovom gradu bile potrebne dugi niz godina. “Da, možemo se osvrnuti i reći, napravilo se, izgradilo se, no moram reći ovako – postavili smo u vertikali obrazovanja standard – od vrtića koji uskoro kreće sa izgradnjom, do investiranja u osnovne škole i energetske obnove, do studentskog doma koji je prioritet da bi Veleučilište opstalo i imalo težinu u životu grada. Napravili smo i za slobodno vrijeme nove bazene, ponudili smo projekt Sportske dvorane uz OŠ D. Cesarića i pogledali unaprijed što je još to potrebno da bi ljudi kroz slobodno vrijeme i rekreaciju u infrastrukturi grada mogli uživati. Kao odgovorna gradska vlast nastojali smo gospodarstvu pružiti ruku suradnje imajući u vidu i respektirajući gotovo pet tisuća zaposlenih u privatnom sektoru, što, na ukupan broj stanovnika, izaziva respekt i zahvalnost svakom onom tko uposli i jednu osobu u svojoj tvrtki. Imajući u vidu te pokazatelje riješili smo Poduzetnički inkubator kroz prijavu prije mjesec dana  očekujući da ponovo ta Europa pokaže malo dogovornosti prema nama. Uvažavajući sve ono što su branitelji napravili da bismo danas uopće imali pravo razmišljati o budućnosti, uskoro će i Braniteljski dom biti na raspolaganju toj populaciji u našem gradu. Imamo li pravo tražiti više? Mislim da imamo, ali isto tako imaju i sve političke opcije  u ovom gradu obavezu prihvatiti dijalog, prihvatiti odgovornost i reći zašto su protiv nečega.Osobno, kroz ovaj mandat svjestan sam  da u ovom gradu još uvijek nedostaje te odgovornosti te da se pojedinci odmaknu od jeftinog političkog PR-a i onog  populizma koji ovu sredinu učinio besperspektivnom, s manje prava u odnosu na druge. Da ne bih bio previše kritičan, pozivam vas da i dalje sudjelujete, kreirate,  radite i stvarate sve ono što svojim djelima činite na području gdje se aktivno odnosite prema životu u ovom gradu. Želim vama, vašim obiteljima Sretan Božić, uspješnu novu godinu i nastavak dobre suradnje. Svima koji u ovoj kući traže ruku partnerstva, uvijek će ju naći, ” zaključio je gradonačelnik Neferović.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn