POZNATI HRVATSKI GLUMAC OSMISLIO SJAJNU PRIČU – Čarobna avantura sa Zoranom i malim vitezom Đonijem

Datum objave: 27. 11. 2019. | Kategorija: Kultura

 ZAGREB- Poznati glumac Zoran Pribičević opet je pokrenuo projekt za svaku pohvalu. Naime, nakon što je prije nekoliko mjeseci predstavio aplikaciju ”Pričalicu” te oduševio djecu i njihove roditelje, sada je odlučio izdati svoju prvu dječju knjigu. 

Riječ je o knjizi ”Priča o malom vitezu Đoniju” koja je ujedno i jedina dječja knjiga u Hrvatskoj uz koju možete izrađivati i bojati stajaće likove iz knjige. Zoranova prva dječja knjiga jedinstvena je priča o malenom vitezu koja na poseban način razvija samopouzdanje, maštu i kreativnost, a uz to je i duhovita.

”Ova je priča nastala kada sam jedne večeri prije spavanja izmišljao nove priče svojem tada trogodišnjem sinu, ali ovaj put jedina razlika je bila u tome što se on po prvi puta toliko glasno smijao da sam istinski uživao dok sam ga uspavljivao. Odlučio sam priču ‘baciti’ na papir i jednog ju dana podijeliti sa svima. Želio sam, osim drugačije i duhovite priče, imati ilustracije kao za odrasle jer na neki su mi način ilustracije za dječje slikovnice i knjige uvijek bile previše djetinjaste, a djeca su puno pametnija nego što mi mislimo. Ova je knjiga nešto što bih ja volio čitati i listati da sam opet dijete,” kaže Zoran.

“Đoni je jednostavno jedan super lik koji je pomalo nespretan, ali vrlo hrabar i uporan. Kroz ovu knjigu klinci će povećati samopouzdanje, a uz jedinstvene stajaće šablone, na poseban način razvijati maštu i kreativnost”, otkrio je Zoran Pribičević čija se priča može poslušati i u sklopu njegove aplikacije ”Pričalica”.Priča o malenom Đoniju zapravo je priča o najmanjem vitezu u kraljevstvu, a on je toliko malen da ga ostali vitezovi jedva primjećuju. Ipak, to ga ne sprječava da krene u avanturu svog života.

”Budući da je Đoni dio jedinstvene aplikacije Pričalice, bio je inspiracija za program ‘Otkrijte čarobni svijet bajki i priča’. Riječ je o projektu kada u brojnim mjestima i gradovima uživo djeci čitam priče i pokušavam im približiti i dočarati svijet mašte, čitanja i knjiga. Naravno, jedna od svima najdražih knjiga je upravo ‘Priča o malom vitezu Đoniju’. Prekrasno je gledati djecu kako slušaju i uživaju dok im se čita. Pokraj današnje tehnologije gdje je sve fokusirano na vizualno, to je važnije nego ikada”, kazao je Zoran čija se nova knjiga već naveliko traži i rado kupuje za poklon.

TEKST: Redakcija     FOTO: Obiteljski album

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn