POZNATA LOKACIJA- Prihvatilište za pse u Požegi bit će između Ulice Hrvatskih branitelja, Mlinske i Basaričekove

Datum objave: 11. 12. 2014. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA – Veleposlanica Austrije Andrea Ikić Bohm u društvu Nataše Fet iz tvrtke Interspar gostovala je u Požegi kod gradonačelnika Vedrana Neferovića kako bi zajedno došli do rješenja izgradnje prihvatilišta za pse Udruge Sirius. Poznata je lokacija prihvatilišta, a Austrijski kulturni forum u Zagrebu organizirati će humanitarni koncert u Glazbenoj školi Požega u ožujku sljedeće godine u cilju prikupljanja sredstava za realizaciju tog projekta.

“Ključni projekt koji  povezuje Austrijsko veleposlanstvo i Grad Požegu je prihvatilište Udruge Sirius čiji članovi rade s puno angažmana i ljubavi prema životinjama i zaslužuju našu pomoć. Danas smo vidjeli nacrt projekta koji već postoji i čuli smo da je lokacija prihvatilišta za pse određena. Došla sam pratnji gospođe Nataše fet iz Interspara koji je podupirao cijelu godinu udrugu Sirius i poklonili su im veliki dio hrane za pse. Austrijsko veleposlanstvo poduprijeti će projekt prihvatilišta za pse. Planiramo humanitarni koncert klaviristice Senke Branković koja je Austrijanka hrvatskih korjena. Koncert  čija će sredstva ići udruzi Sirius će biti u Glazbenoj školi Požega u ožujku sljedeće godine, a organizator je Austrijski kulturni forum u Zagrebu,” rekla je veleposlanica Austrije Andrea Ikić Bohm

“Pokrenuli smo je jedan zajednički projekt oko poboljšanja i stvaranja uvjeta u gradu za zbrinjavanje životinja i pomoći Udruzi Sirius. Gospođa veleposlanica izrazila je želju da se upozna s realizacijom izgradnje prihvatilišta za pse u Požegi. Tijekom ove godine uspjeli smo doći do lokacije koja je prema zakonu moguća, a to bi bilo između Ulice Hrvatskih branitelja, Mlinske i Basaričekove. U ovom trenutku pred nama je gotova projektna dokumentacija i to prihvatilište bi koštalo 1.2 milijuna kuna. Uz aktivnost udruge Sirius i uz veliku pomoć gospođe Andree uspjeti ćemo u tome,” rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.

nn

“Sam projekt je od velikog značaja za sam grad, a tako i za udrugu. Udomljavanje pasa iziskuje velika financijska sredstva, sav rad je terenski, a u ovom trenutku radimo u krugu od 50 kilometara. Jedno takvo sklonište značajno će olakšati rad udruge jer ćemo se moći bazirati na druge projekte. Trebamo mlade ljude osvijestiti kako se trebaju ponašati prema životinjama i imamo u pripremi jedan takav projekt. U projektu “Članarina za kastraciju” jako je dodar odaziv građana i preko tog projekta skupili smo preko 140 članova koji su spremni volontirati. Aplicirali smo prema Zakladi Slagalica projekt “Park za pse” gdje će građani svoje pse moći dovesti na socijalizaciju, igru i tamo će se održavati edukacije i radionice. Za rad na tom projektu dobili 13 tisuća kuna što je dovoljno za materijal, a ostalo će odraditi naši vrijedni volonteri,” rekla je Gordana Malbašić, predsjednica Udruge Sirius. Buduće prihvatilište je današnjim susretom i službeno dobilo lokaciju, no to je tek prvi mali korak. Siriusovci znaju da predstoji dugo putovanje koje će, ako se obistini sve danas izrečeno, možda ipak završiti sretnim dolaskom na cilj.

TEKST: T.Milanović      FOTO: T.Milanović

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn