POZIV PODUZETNICIMA – Do bespovratnih sredstava za informacijske tehnologije uz podršku novogradiškog Industrijskog parka

Datum objave: 04. 8. 2018. | Kategorija: Gospodarstvo

nid mp

NOVA GRADIŠKA – Ministarstvo gospodarstva namijenilo je 53 milijuna kuna za „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti mikro, malih i srednjih poduzeća kroz informacijske i komunikacijske tehnologije/IKT“. Prilika je to za bespovratna sredstva, stoga, niste li s projektima na „ti“, konzultirajte stručnjake. Kroz kompletan proces vodi vas Industrijski park Nova Gradiška.

S ciljem poticanja mikro, malih i srednjih poduzeća na primjenu infomacijske i komunikacijske tehnologije radi optimiziranja i integriranja poslovnih procesa i funkcija, učinkovite organizacije rada, poboljšanja interakcije s klijentima i dobavljačima, te poboljšanja tržišnog položaja poduzeća, Ministarstvo gospodarstva objavilo je poziv na dostavu projektnih prijedloga.  Uz povećanje konkurentnosti, cilj poziva je jačanje tržišne pozicije i podrška razvoju informacijskog društva u RH. Korz projekt, putem OP Konkurentnost i kohezija 2014-2020., iz Europskog fonda za regionalni razvoj poduzetnicima je na raspolaganju 53 milijuna kuna. Dodijeljenim bespovratnim sredstvima sufinacirat će se projektne aktivnosti koje uključuju izradu, razvoj i nabavu IKT poslovnih rješenja namijenjenih optimiziranju poslovanja i poslovnih procesa, odnosno proizvodnje, kao i implementaciju, prilagodnu i integraciju poslovnih rješenja s postojećim ili novim IKT sustavom.

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti jednom projektu iznosi 80 tisuća kuna, a najviši milijun kuna, pri čemu je intenzitet potpore za mikro i mala poduzeća 85 ,dok je za srednja poduzeća intenzitet 65 posto prihvatljivih troškova. Bespovratna sredstva dodijeljivat će se putem trajno otvorenog poziva s rokom za podnošenje projektnih prijedloga od 21.kolovoza 2018 do 29. lipnja 2020., odnosno do iskorištenja sredstava u ukupnom iznosu od 53 milijuna i 200 tisuća kuna. Ukoliko ste poduzetnik svjestan važnosti informacijske i komunikacijske tehnologije u poslovanju, ovo je poziv za vas. I ne brinite ukoliko s projektima niste baš na „ti“, jer posao je to stručnjaka.

Kroz usluge kompletnog procesa vođenja pripreme projekta, od ideje do izrade projektne dokumentacije, na raspolaganju vam je Industrijski park Nova Gradiška. Bogato iskustvo i stručnost djelatnika u pisanju prijava na natječaje financirane iz EU fondova kao i njihovoj provedbi, dokazuje više od 35 milijuna kuna dodijeljenih bespovratnih sredstava brojnim poduzetnicima  za ulaganje u razvoj njihovog poslovanja.

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn