POZITIVNO S “POZITIVOM” – U Tjednu psihologije izmjerite raspoloženje

Datum objave: 19. 2. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Hrvatsko psihološko društvo zajedno s psihološkom komorom, 12. godinu zaredom, od 18.do 24.veljače, brojnim aktivnostima diljem Hrvatske obilježava Tjedan psihologije. Edukativno-informativnoj manifestaciji čiji je cilj promijeniti percepciju javnosti i skinuti svojevrsnu stigmu s čitave znanosti, u srijedu, 20.veljače, pridružit će se i novogradiška Udruga Pozitiva zanimljivom javnom akcijom mjerenja raspoloženja.

Rječnik stranih riječi kaže kako termin psihologija doslovno znači studij duha ili duše. Pojam je to koji je, prvi, navodno upotrijebio naš Marko Marulić u, za sad, nepronađenom djelu „Psichiologia de ratione animae humanae“, prirodna i društvena znanost koja se bavi mozgovnim procesima i njihovim izražavanjem u ponašanju, s ciljem stjecanja znanja o uzrocima ljudskog ponašanja, načinu na koji doživljavaju svijet oko sebe, kao i liječenja duše. Iako bi u 21.stoljeću, psihologija i njene metode trebale biti sveprisutne, još su uvijek uglavnom vezane uz brojne predrasude i društvene tabue.

Želeći promijeniti percepciju javnosti, skinuti svojevrsnu stigmu s čitave znanosti i razotkriti sveprisutni mit kako samo osobe s ozbiljnim poremećajima mentalnog zdravlja posjećuju psihologe, Hrvatsko psihološko društvo i komora, 12.godinu za redom, brojnim aktivnostima, od 18.do 24.veljače, diljem Hrvatske obilježavaju Tjedan psihologije.

Edukativno-inoformativnoj manifestaciji i ove će se godine tradicionalno pridružiti i Udruga Pozitiva jedinstvenom akcijom mjerenja raspoloženja, u srijedu, 20.veljače, od 10 do 12 sati na Trgu kralja Tomislava. Bit će to prilika da, uz osobno raspoloženje, saznate i pokoju korisnu informaciju o emocionalnom stanju, a kroz neformalni razgovor i ugodno druženje s psihologinjama profesoricom Ivanom Tomić Pavlović i magistrom Ljiljanom Lukačević, usvojite i korisne savjete o načinima poboljšanja kvalitete života. Dođite, organizatrice obećavaju da neće boljeti.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn