BODY ART TEAM – Na državnom prvenstvu u powerliftingu i bench press-u osvojili 6 zlata, 2 srebra i 2 bronce

Datum objave: 07. 9. 2020. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Na 9. Državnom prvenstvu u powerliftingu i bench press-u požeški Body Art Team koji vodi trenere Robert Međugorac ovjenčao se medaljama. Snažna i utrenirana ekipa ostavila je sjajan dojam i kući donijela čak šest zlata te po dvije srebrene i brončane medalje.

Ovog vikenda održano je 9. Državno prvenstvo u powerliftingu i bench pressu. Natjecanje se trebalo održati proljetos u Zadru, ali je zbog korone odgođeno. Na kraju se održalo u Sukošanu kraj Zadra, u organizaciji Hrvatskog powerlifting saveza i kluba Behemot Zadar, kojima treba čestitati na organizaciji, posebno zahtjevnoj u ovim epidemiološkim okolnostima.

Prvog dana natjecanja, u subotu 5. rujna 2020. nastupili su u powerliftingu Leon Dokša (kategorija kadeti do 93 kg) i Antonio Miletić (kategorija open do 74 kg). Antonio je osvojio 3 mjesto uz rušenje svoja dva osobna rekorda. “Ipak moram posebno istaknuti mladog Leona Dokšu, on je sa samo 15 godina, podigao 165 kg u čučnju, 110 kg u bench pressu i 187,5 kg u mrtvom dizanju! Vodio je bitku za zlato do zadnjeg dizanja i pobjedio. S ukupnom razlikom od samo 2,5 kg! Izniman rezultat za tako mladog natjecatelja. Prvi nastup na državnom prvenstvu i zlato!” rekao je trenere Međugorac.

Drugog dana natjecanja, u nedjelju 6.rujna.2020. održano je natjecanje u preostalim kategorijama powerliftinga i u bench pressu. “Naše natjecateljice Brigita Bakić (juniori do 63 kg) i Iris šilobodec (kadeti do 72 kg) svojim rezultatima obilježili su ovaj dan. Brigita je povratnica u powerlifting nakon nekoliko godina pauze i dominantno je osvojila kako svoju težinsku kategoriju, tako i apsolutnu juniorsku kategoriju. Dva zlata. Iris je došla na prvo dizanje vidno nervozna, ima samo 15 godina, konkurencija je velika, a to je njeno prvo državno prvenstvo u powerliftingu. Nakon početne nervoze, odradila je sjajne liftove, a u zadnjem je postavila i novi rekord u mrtvom dizanju koji sad iznosi 131 kg! Sve to donijelo joj je odlično drugo mjesto u težinskoj kategoriji i drugo mjesto u apsolutnoj kategoriji kadeti. Dva srebra na prvom državnom natjecanju + rekord!” ispričao je trener ne krijući ponos i zadovoljstvo.

Nakon powerlifting kategorija, došlo je na red i natjecanje u bench press-u. I koliko god su sve kategorije u powerliftingu imale odličnu konkurenciju, u bench press-u je konkurencija, na cijelom natjecanju, bila slabija, tako da su natjecatelji lako došli do još tri zlata (Brigita Bakić, Antonio Miletić i Darijo Marković). Darijo je osim zlata u težinskoj kategoriji, osvojio i broncu u ukupnom poretku Master I.

“Još jednom Powerlifting klub Body Art donosi sjajne rezultate u Požegu. Radimo to iz godine u godinu i iskreno se nadam da će djevojke i mladići poput Iris, Leona i ostalih naših natjecatelja/ica biti prepoznati u svom gradu i adekvatno nagrađeni za svoje rezultate. Iza ovakvih, pravilno podignutih, kilaža, stoji veliki rad. Ja sam, kao trener, ponosan. I svima kažem: to su naši natjecatelji, iz Body Arta, iz Požege!” zaključio je trener Međugorac.

TEKST: S. P./ R. M.            FOTO: R. Međugorac

 

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn