POŽEŠTINU POGODILO NEVRIJEME: Plivaju ulice, vatrogasci na terenu, štete rastu

Datum objave: 18. 8. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Obilna kiša spustila se oko 14 sad nad Požeštinom te je prema prvim informacijama palo između 20 i 40 litara kiše po metru četvornom. Uz kišu je padao i led, a zbog velike količine oborina poplavljene su pojedine gradske ulice te i ovaj puta, prigradska naselja Vidovci i Dervišage koje je obišao i gradonačelnik Darko Puljašić.

Prema informacijama iz Javne vatrogasne postrojbe grada Požege na terenu su tri ekipe koje su po dojavama građana izašle na teren i ispumpavaju vodu. Teško stanje komentirao je i prvi čovjek grada. “Nalazimo se na lokaciji u Vidovcima, Orljavska ulica. Nažalost, nakon obilnih padalina, ali moram priznati i neodgovornosti sugrađana, ponovo ovdje imamo teško stanje. Mi od 2014. godine u suradnji s Hrvatskim vodama pokušavamo smiriti situaciju, poboljšati odvodnju, ali evo vidimo opet pravu tragediju. Svi oni balvani, sve ono što su naši neodgovorni sugrađani bacali, to nam se sada spustilo niz rijeke, niz ovaj potok koji pravi veliku štetu svim ovdašnjim žiteljima. Sve žurne službe koje imamo su na terenu. Nažalost, kažem, opet je na djelu neodgovornost pojedinaca koja je dovela do ovog. Još jednom pozivam sve građane – ne bacajmo u prirodu sav onaj otpad koji nam se onda vraća na najgori način. Hrvatske vode, svi koji rade, vatrogasci, sve službe koje je mogao, Grad Požega je podigao,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

“Pozvat ćemo i sve privatne tvrtke koje nam mogu pomoći u ovoj situaciji da dovedu svoje bagere kako bi to očistili. Mi znamo da se klima mijenja i lokalno ne možemo na to utjecati, ali evo u ovom trenutku, nažalost, u prigradskom naselju Vidovci, Devišaga, Vranduk dolazi do velikih poplava jer konfiguracija terena je takva, a u kratkom vremenu je palo desetine litara vode i nažalost, imamo probleme s privatnim nekretninama. Prema informaciji iz Centra 112 problema ima i u prigradskom naselju Jagodnjak gdje voda krenula i u kuće,” dodao je gradonačelnik Puljašić.

Sve žurne službe su na terenu. Poduzimaju se moguće mjere kako bi se spasila imovina. Štete su ogromne. Prema službenim podacima u posljednja 24 sata palo je 50 do 100 litara kiše po metru četvornom. Od 13 do 17:30 sati u Požegi je palo 40 do 90 litara kiše po metru četvornom.

TEKST: S.P./ D.K.       FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn