POŽEŠKO-SLAVONSKI HDZ SLAVI – “Imamo županiju, imat ćemo i sve gradove i općine!”

Datum objave: 22. 5. 2017. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA- Prema privremenim neslužbenim rezultatima Hrvatska demokratska zajednica sa svojim koalicijskim partnerima na području Požeško-slavonske županije ima puno razloga za slavlje.Svoje zadovoljstvo čelništvo i članovi stranke podijelili su u izbornom stožeru u Požegi. Iako ide u drugi krug, Darko Puljašić kandidat za gradonačelnika Požege, kao novo lice na političkoj sceni ostvario je povijesni rezultat za ovu stranku u središtu županije.

Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević kandidat na listi HDZ/HSS/HSU/HDSSB osvojio je ponovo mandat i to u prvom krugu.Darko Puljašić kandidat za gradonačelnika Požege (obrađeno 100%) ide u drugi krug s 45,12% glasova, a protukandidat mu je SDP-ovac Zdravko Ronko s 25,06 %.
Gradonačelnica Pakraca (obrađeno 100%) Anamarija Blažević s nedostižnih 62,48 % potvrdila je, po mišljenju birača svoj dobar rad koji nastavlja i u sljedećem četverogodišnjem mandatu, a u prvom krugu prošao je i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana s 75,55%. Uspjeh je ostvario i najmlađi gradonačelnik u Hrvatskoj Josip Budimir koji je osvojio 77,85 % te gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić 50,69%. Općinski načelnik Vlado Boban potvrdio je uspješnost sa 79,86 % , jednako kao i načelnik Kaptola Mile Pavičić sa 71,80% , načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić sa 70,13% te načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač sa 73,14% . Općinski načelnik Ivica Kovačević u Jakšiću sa 47,86% ide u drugi krug sa nezavisnim Zdenkom Biondićem koji je osvojio 23,65%.

“Bez obzira na to što još nemamo prave rezultate, želim vam svima čestitati, posebice vama ovdje u Požegi gdje je naš kandidat Darko Puljašić ostvario izvanredne rezultate. On je s vama ostvario jedna od najboljih rezultata u povijesti nastanka Hrvatske demokratske zajednice u gradu Požegi. Siguran sam da ćemo gradonačelnika Požege imati u drugom krugu. Vaša odanost i srčanost koju ste pokazali dajući svoj doprinos ovom rezultatu daju nam razloga za optimizam. Tijekom dana točno ćemo znati koji je omjer rezultata i siguran sam da će Hrvatska demokratska zajednica, bez obzira na drugi krug u Požegi i Jakšiću nadmoćno pobjediti u Požeško-slavonskoj županiji,” naglasio je predsjednik Županijskog HDZ-a Franjo Lucić.

nn

Uz gromoglasan pljesak, nazočnima se obratio i Darko Puljašić. “Dragi moji, ovo je moja druga obitelj, ljudi koji su uz mene od samog početak i hvala vam na svemu. Ovo smo mi postigli zajedno, zato što vjerujemo jedni drugima, nismo se lagali, dogovarali smo se i uvijek razgovarali. Bilo nam je teško, davali su nam male rezultate, a evo mi smo “jedva” skupili 12 vijećnika u vijeću! Kao prvi među jednakima, zahvaljujem vam, naravno da ćemo nastaviti surađivati na svim razinama, grad Požega neće biti otok, a u drugom krugu – oko 80 posto, bit će nam dosta, zar ne?!” rekao je Puljašić prekidan pljeskom. “Danas smo napravili rezultat koji u Požegi nikada nije ostvaren i mislim kako je to rezultat koji nam daje pravo vjerovati kako ćemo u drugom krugu to riješiti lako, a onda idemo raditi! Žao mi je što to nismo riješili danas, kako bi odmah od sutra mogli raditi, ali evo pričekat ćemo još dva tjedna. Međutim, prijatelji dragi, ja ne sumnjam u vas, nemojte ni vi u mene, u nas jer mi zajedno možemo sve! Hvala!” rekao je Darko Puljašić.

nnn
Zadovoljan postignutim uspjehom bio je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.”Zahvaljujem se svima. Ponosan sam na rezultat, zahvaljujem svima koji su dali nama glas Skupštinu i koji su dali glas meni kao županu. U našoj županiji je 277 naselja, svi gradovi i sve općine prepoznali su mene kao “svog Lojzu”. Zahvaljujem se njima, zahvaljujem se vama i moj posao naredne četiri godine bit će takav – trudit ću se još više biti ljudima na usluzi, još kvalitetniji servis, jer vi znate da sam ja običan čovjek iz naroda, ali ono što smo pripremili, sve one projekte, naši sugrađani su prepoznali. I meni je cilj, kao i vama životni standard podići na najvišu razinu, mi nećemo stati dok ne podignemo gospodarstvo- mi drugačije ne znamo nego pobijediti gdje god je najveći izazov!” naglasio je župan Tomašević.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn