POŽEŠKO-SLAVONSKI HDZ: Obilježena 32. godišnjica osnutka HDZ-a u Požegi i Požeško-slavonskoj županiji

Datum objave: 04. 3. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA -Na današnji dan 1990. godine u Požegi je osnovan HDZ. Tim povodom položeni su vijenci i zapaljene svijeće na Trgu 123. brigade kod spomenika hrvatskim braniteljima, kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te na grob prvog predsjednika Općinskog odbora HDZ Požega Antuna Božića.

Uz predsjednicu Županijskog odbora HDZ-a Antoniju Jozić te predstavnike utemeljitelja, svečanost obilježavanja okupila je članice i članove iz Gradskog odbora HDZ-a grada Požege predvođene predsjednikom Borislavom Miličevićem i gradonačelnikom Požege dr .sc. Želkom Glavićem, te brojne predstavnike drugih gradskih i općinskih odbora.

“Okupili smo se kako bi obilježili 32. godišnjicu osnutka HDZ u području Požeško-slavonske županije, a ovdje su djelomično i članovi prvog inicijativnog Odbora. Želimo pokazati jedinstvo u ovim vremenima, kakvo njegujemo sve ove godine unutar stranke. Zajednica utemeljitelja “Dr. Franjo Tuđman” sastavni je dio Hrvatske demokratske zajednice i s našim drugim zajednicama sudjelujemo u radu, ali s ponosom, i u ovim svečanim trenutcima za našu stranku,” Robert Ostrun u ime požeške Zajednice utemeljitelja “Dr. Franjo Tuđman” Robert Ostrun.

“Pretekle su 32. godine od tako je jedna skupina časnih ljudi zarezala brazdu slobode u koju je posijala sjeme demokracije koje je pak dalo cvijet višestranačja u Republici Hrvatskoj.Ponosni smo na te ljude koji su se okupili tada oko jedne zajedničke ideje, ideje slobode i demokracije, koju smo, nažalost, morali iznjedriti u stvarnost u teškom oslobodilačkom ratu, “rekao je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Požege Borislav Miličević.

Prilika je ovo da se sa zahvalnošću sjetimo utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice, članova prve skupštine s predsjednikom Antunom Božićem te svih onih koji su nesebično radili za Hrvatsku do današnjih dana. S posebnim pijetetom sjetimo se svih naših poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja te prvog hrvatskog predsjednika i prvog predsjednika HDZ-a, dr. Franje Tuđmana, naglasila je predsjednica požeško-slavonskog Županijskog odbora HDZ-a Antonija Jozić, dodajući:”Iza nas je dugi niz godina u kojima se Hrvatska demokratska zajednica pokazivala i dokazivala kao državotvorna stranka, stranka koja je pridonijela i ostvarila tisućljetni san hrvatskog naroda o uspostavi suverene i neovisne Republike Hrvatske, stranka koja je ispunila i san dr. Franje Tuđmana o ulasku u NATO, u Europsku uniju, stranka koja danas upravlja državom i koja donosi da smo vrlo brzo članica Schengenskog područja, da vrlo brzo uvodimo i euro. HDZ kao stranka uistinu je ostavila duboki trag u životu hrvatskog naroda, u svim onim bitnim i ključnim trenutcima. Svim članicama i članovima od srca čestitam obljetnicu osnutka HDZ-a na području naše županije i jamčim da će HDZ nastaviti ostvarivati sve one ideje koje postavio i sam dr. Tuđman”.

TEKST: S. Pok            FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn