HDZ NAKON IZBORA- Franjo Lucić: Razočaran sam rasipanjem glasova, pitao bih građane gdje im je bila pamet?

Datum objave: 09. 11. 2015. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA – “Mi smo pobjednici, imamo najbolji rezultat u Hrvatskoj ali nismo zadovoljni. Glasovi su rasuti i nećemo imati dovoljnu snagu da izvršimo sve ono što smo obećali građanima. Čestitam Petrovu i Mostu, ali izostala je potpora lokalnim ljudima. Rasipamo glasove i nemojte me sutra više pitati gdje je cesta, gdje je brana, gdje je prijevoz djece – izvolite vi koji ste dali povjerenje mostovima i zidovima javite se njima,” naglasio je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Franjo Lucić na konferenciji za novinare.

Lucić je istaknuo  kako je Most iznenađenje izbora te čestita ljudima u toj stranci, no razočaran je jer birači nisu u dovoljnoj mjeri vrednovali sve ono što je HDZ do sada učinio na ovim prostorima. “U Požeško-slavonskoj županiji ostvarili smo dobar rezultat premda  smo očekivali znatno više. Ovih 46 posto na razini pete izborne jedinice je rezultat koji zadovoljava, ali ipak smo razočarani. Mi smo pobjednici, imamo najbolji rezultat u Hrvatskoj ali nismo zadovoljni. Glasovi su rasuti i nećemo imati dovoljnu snagu da izvršimo sve ono što smo obećali građanima. Čestitam Petrovu i Mostu, ali izostala je potpora lokalnim ljudima i zato ovaj rezultat za mene nije dobar,” naglasio je Lucić.

nn (2)

” Mi godinama radimo na razvoju Požeško-slavonske županije, razvijamo programe koji se tiču opstojnosti našeg stanovništa i žao mi je što rasipamo uvijek glasove i dajemo onim ljudima koji ne  žive u Požegi, koji u Požegu možda nikada neće doći. Najbolji primjer je ministar Tihomir Jakovina koji živi u Slavonskom Brodu a nikada nije bio u Požeško-slavonskoj županiji, on je dobio glasove, Most je dobio glasove. U redu, ako narod misli da će im branu u Požegi rješavati Most, nema problema! Ako u Požeško-slavonskoj županiji misle da će im Most izgraditi brzu cestu ( a mi radimo na tome) u redu! Ako misle da će im rješavati probleme oko poplava, onda ispada da mi  ne radimo ništa. A, to su glavni projekti koje vodi HDZ, ja kao predsjednik Županijskog odbora, župan, gradonačelnici i načelnici. Most je u Metkoviću izgubio od HDZ-a, kako to  protumačiti? Ne podcijenjujem gospodin Petrova, ili bilo kog drugog, ali ja sam lokalpatriota. Kao političar nisam nikoga oštetio, nisam ništa ukrao- meni se ne vjeruje a vjerujem se nekakvim Živim zidovima koji nasilno priključuju vodu, struju, nasilnički se ponašaju i takvim ljudima dajemo povjerenje. Ma, pitam ja građane ove Požeško-slavonske županije- gdje im je pamet? Demokratsko je pravo glasovati za koga hoće, ali imam pravo pitati gdje im je pamet,” naglasio je Lucić.

DSC00599

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević istaknuo je kako mu nije žao što ne ide u Sabor, ali žao mu je što je izgubljen mandat za Slavoniju koji bi omogućio da se s više snage provedu projekti. “Radili smo za tim, za dobrobit svih i vjerovali smo da ćemo tako biti snažniji. Ovi projekti su vrlo važni za budućnost. Sutra će netko tražiti radno mjesto ili ispraćati  sina u Njemačku, a mi nismo doveli investitore, napravili infrastrukturu, to je važno i zbog tog mi je žao,” naglasio je Tomašević.

Rasipamo glasove i nemojte me sutra više pitati gdje je cesta, gdje je brana, gdje je prijevoz djece – izvolite vi koji ste dali povjerenje mostovima i zidovima javite se njima. Nama je uskraćeno da nastavimo na projektima koje smo započeli i zato sam razočaran. Drugi gradovi pokazali su drugačije,” razočaran je Lucić. Zahvalio je biračima koji su dali povjerenje Domoljubnoj koaliciji te naglasio kako će na projektima nastaviti raditi i dalje. “Nećemo se predati, nastavit ćemo raditi na svim planiram projektima, ali tužan sam što se rade takve stvari na štetu samih građana i ovog područja,” zaključio je Lucić.

TEKST: Sanja Pok     FOTO: Sanja Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn