POŽEŠKO-SLAVONSKI HDZ: “Jedino kandidatkinja HDZ-e Kolinda Grabar Kitarović jamac je boljeg sutra za sve hrvatske građane.”

Datum objave: 18. 12. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U požeško-slavonskom HDZ-u danas je održana konferencija za novinare na kojoj su, predsjednik Županijske organizacije prof.dr.sc. Željka Glavića, potpredsjednici ŽO Antonija Jozić, Darko Puljašića i  Anamarija Blažević  te član Vlado Boban iskazali punu podršku predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar-Kitarović.

“Naša kandidatkinja, sadašnja i, uvjereni smo, buduća predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović bitno se razlikuje od ostalih predsjedničkih kandidata, i u onome što je i kako radila do sada i u programu koji nudi za predstojeći petogodišnji mandat,” naglasio je predsjednik ŽO HDZ dr. Željko Glavić.
“Iza nje je uspješna karijera u domaćoj i međunarodnoj politici, kao predsjednica je pokazala da razumije politiku, da razumije poziciju, smisao i ovlasti predsjednice države, da može u domaćoj politici sugerirati rješenja važnih pitanja od interesa građana, da može i kritizirati izvršnu vlast a da pri tome ne dovodi u pitanje suradnju i dobre odnose između najvažnijih državnih institucija, na način da to bude u interesu razvoja Hrvatske i pronalaženja najboljih rješenja, a ne svađalačkog natjecanja u pokazivanju moći, kakvom je sklon osobito kandidat Zoran Milanović, čovjek čiji je premijerski mandat zapamćen po zaduživanju države koju je usput nazvao i „slučajnom“, po teškoj suradnji najvažnijih poluga vlasti, nerazumijevanju i nepoštivanju pravila međunarodnih odnosa i vanjske politike, omalovažavanju braniteljske populacije,” dodao je Glavić.

“Predsjednica u svom prvom mandatu pokazala da je vrlo emotivna osoba koja razumije i one najranjivije slojeve društva, obišla je svaki kutak lijepe naše, širila pozitivnu energiju, veselila se našim uspjesima u sportu, znanosti, gospodarstvu, turizmu, politici, zahvaljujući i njoj Hrvatska danas u svijetu ima poziciju prepoznatljive i relevantne države. Uz sve to bila je i stabilna poluga vlasti, respektabilna i u najvećim centrima političke moći u svijetu. Program koji danas nudi za slijedeći mandat je nastavak politike razvoja Hrvatske, kontinuitet izgradnje boljeg i bogatijeg društva, suradnja sa svima koji u tome mogu pomoći, nastavak suradnje s Hrvatskom vladom na reformama koje su u posljednje tri godine značajno promijenile sliku Hrvatske u međunarodnim odnosima, podigle osobni i opći standard, stvorile pozitivnu klimu neophodnu za dalji napredak hrvatskog društva,” kaže Glavić.

“A što nude ostali kandidati? Zapravo ništa. Nude promjene ali ne znaju ni s kime ni kako to napraviti, a nije jasno ni koje promjene. Uglavnom bi mijenjali Ustav da dobiju neke dodatne moći, zaustavljali bi sve pa će onda vidjeti što dalje. Drugim riječima, eksperimentirali bi s Hrvatskom. Miroslav Škoro bi sada brinuo o HDZ-u kojeg je bar dvaput iskoristio i onda napustio – HDZ bi razjedinio, podijelio u frakcije, sve međusobno posvađao a sebi povećao ovlasti. Hrvatska bi valjda bila dvorište a on „gazda u svom dvorištu“, naglasio je Glavić uz zaključak: “Ovi izbori utjecat će, na svoj način, na smjer, brzinu i opseg razvoja Hrvatske. Nemamo vremena ni volje za eksperimente. Jedino kandidatkinja HDZ-e Kolinda Grabar Kitarović jamac je boljeg sutra za sve hrvatske građane.”

“Mislim da je iz jučerašnjeg televizijskog sučeljavanja sasvim jasno koja kandidatkinja jedina ima sve odlike predsjednice, a to je sadašnja i buduća predsjednica RH, kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice, gđa. Kolinda Grabar Kitarović. U ovom trenutku Republici Hrvatskoj je potreban kontinuitet, kontinuitet provođenja reformi, stabilnosti proračuna, ostvarivanja gospodarskog rasta i razvoja,” smatra Antonija Jozić.

“Obzirom na ankete, a i jučerašnje sučeljavanje izvjesno je da predsjednica RH u drugi krug ulazi s kandidatom Socijaldemokratske partije Hrvatske, gosp. Zoranom Milanovićem koji je imao mandat u izvršnoj vlasti za pokazati što zna i može. Izvršna vlast ima daleko veće ovlasti od predsjednika RH, a on je svoje znanje pokazao u zaduživanju Hrvatske, neprovođenju reformi pa do onog o čemu mogu puno govoriti, a to su potezi na štetu gradova i općina, nametanje obveza i izmjenama zakona koji su direktno utjecali na proračune gradova i općina, onih koji najučinkovitije rješavaju probleme svojih sugrađana. Imao je mandat za stavljanje na raspolaganje fondova EU poduzetnicima, obrtnicima, gradovima, općinama, bolnicama, školama no nije učinio ništa. Značajni pomaci po tom pitanju dogodili su se u vrijeme kad je odgovornost za upravljanje Lijepom našom preuzela Hrvatska demokratska zajednica. O tome ne trebam puno govoriti, mislim da se rezultati vide na svom koraku, od investicija u bolnice, škole, vrtiće, objekte javne namjene, vodno-komunalne infrastrukture pa do projekata usmjerenih na naše najosjetljivije skupine, djecu, mlade i osobe starije životno dobi. Imao je mandat i za izgradnju nasipa za obranu od poplave, a ostao je zabilježen kao premijer koji je na apel HDZ-ovog zastupnika u Hrvatskom saboru da se žurno, sukladno važećim zakonskim propisima, krene u izgradnju nasipa, za govornicom u saboru izjavio: „Pravit ću se da vas nisam čuo“. Stoga smatram da se sad s pravom svi trebamo praviti da ga nismo čuli u porukama koje upućuje hrvatskoj javnosti,” zaključila je Jozić.

“Kolinda Grabar-Kitarović proteklih 5 godina pokazala je svoju dosljednost i neovisnost, a svojom jednostavnošću i simpatičnim pristupom uspjela je doprijeti do svih građana lijepe naše, ali i naših ljudi diljem svijeta,” smatra Vlado Boban, predsjednik Općinskog odbora HDZ Velika. “Vratila je hrvatskom narodu nacionalno samopouzdanje koje se počelo gubiti. Vjerujemo u njezinu pobjedu, očekujemo još veći angažman, iskustvo u rješavanju svih problema koji su u njezinoj domeni,” zaključio je Boban.

TEKST: S. P.      FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn