POŽEŠKO-SLAVONSKI HDZ – Dobri rezultati potvrda su kako HDZ ima dobar gospodarski program koji birači prepoznaju

Datum objave: 23. 5. 2017. | Kategorija: Društvo

n222

POŽEGA – Predsjednik Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije Franjo Lucić, u nazočnosti novoizabranih gradonačelnika i gradonačelnica te načelnika kao i kandidata koji idu u drugi krug, danas je u stranačkim prostorijama zahvalio biračima te iznio analizu rezultata.

Lucić je zahvalio svima koji su svojim glasom dali potporu HDZ-ovim kandidatima te izrazio uvjerenje kako će u drugom krugu i grad Požega i općina Jakšić dobiti potrebnu podršku i preostali dio birača.”Hrvatska demokratska zajednica postigla je vrhunske rezultate zahvaljujući ljudima koji su vodili svoje lokalne zajednice u prethodnom mandatu, ali moram istaknuti i novog čovjeka koji je bio ispred HDZ-a za grad Požegu te ostvario također izniman rezultat, a to je Darko Puljašić. HDZ je u ove izbore ušao pokušavajući postići što bolje rezultate i uz naše kvalitetne kandidate, oko sebe smo okupili smo i druge ljude iz drugih stranaka, koji su imali isti svjetonazor. U ovoj kampanji bila je i velika zainteresiranost nezavisnih lista, pa je u Požegi bilo čak sedam kandidata za gradonačelnika. Požega je središte naše županije i upravo tu smo ocijenili da nova osoba mora doći na čelo tog grada, da tu moramo pojačati ekipu i s novim čovjekom izaći na izbore. Bio je to dobar izbor i vrlo smo zadovoljni s programom koji je Darko Puljašić predstavio biračima te s rezultatom koji je ostvario. Ne sumnjamo ni u pobjedu našeg Ivice Kovačevića koji je na području Jakšića ostvario kapitalne projekte i veliki napredak te vjerujemo kako će to birači prepoznati i na pravi način vrednovati,” naglasio je Lucić.

nn

Darko Puljašić je u prvom krugu dobio 45 posto glasova i u drugi krug ide sa SDP-ovcem Zdravkom Ronkom (SDP), dok je Ivica Kovačević u Jakšiću osvojio 48 posto glasova i u drugi krug ide s nezavisnim kandidatom Zdenkom Biondićem. Izvrsne rezultate bilježe gradonačelnici i gradonačelnice te općinski načelnici u Pakracu, Lipiku, Kutjevu, Brestovcu, Velikoj, Kaptolu i Čaglinu gdje su uvjerljive podrške do preko 60 posto do gotovo 80 posto najbolje iskazale stav birača. Župan Aloj Tomašević dobio je potporu za nastavak rada s 55 posto glasova birača, Antonija Jozić u Pleternici imala snažnog konkurenta u nezavisnom Hrvoju Galiću, no ipak je prošla u prvom krugu s 50,69 posto.

“Hrvatska demokratska zajednice u Požeško-slavonskoj županiji i do sada je imala dobre rezultate. Kada smo ulazili u ove izbore tražio sam do kandidata da postignemo još bolji rezultat. Želja je bila pobijediti u prvom krugu u svim gradovima, općinama i u županiji, nije nam trebalo puno postotaka, no nije se dogodilo jer bilo je puno kandidata – čak sedam u Požegi i četiri u Jakšiću. No mi smo ponosni na svoje kandidate i na ostvarenje ovih rezultata. Pokazalo se kako mi u Hrvatskoj demokratskoj zajednici imamo program i to program gospodarskog razvoja u svim jedinicama i upravo je taj program rezultirao ovakvim uspjehom. Ponoviti iste ili bolje rezultate nego su bili prije četiri godine vrlo je teško, no mi smo to uspjeli. Ovi kandidati su iskazali svoje planove i viđenje kako će i u buduće četiri godine voditi svoje općine i gradove i tako osvojili su podršku birača,” naglasio je Lucić.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn