POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJE – Pametne ploče u svim matičnim osnovnim školama

Datum objave: 23. 10. 2019. | Kategorija: Društvo

JAKŠIĆ – Požeško-slavonska županija nabavila je 21 pametnu ploču za 11 matičnih osnovnih škola na svom području. Vrijednost investicije je 525 tisuća kuna, a cijeli projekt predstavljen je danas na konferenciji za novinare održanoj u prostoru OŠ Mladost Jakšić.

U prostoru OŠ Mladost Jakšić Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević s načelnikom općine Ivicom Kovačevićem, ravnateljem Boškom Obradovićem te pročelnicom UO za društvene djelatnosti Sandrom Sekulić, održao je tiskovnu konferenciju povodom kupnje pametnih ploča osnovnim školama na području županije.

Požeško-slavonska županija kupila je 21 pametnu ploču za svih 11 osnovnih škola na svom području kojima je Županija i osnivač. Uz osluškivanje potreba ravnatelja, nastavnika i samih učenika, ova kupnja rezultat je i ostvarenih ušteda nakon uspješno obavljenih energetskih obnova većine školskih zgrada, naglasio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. “Sva sredstva koja uštedimo energetskom obnovom, ali i metodom dobrog gospodarenja, u suradnji s načelnicima i ravnateljima usmjeravamo u razvoj i budućnost. Odlučili smo tako kupiti 21 pametnu ploču u 11 matičnih škola, a vrijednost je 525 tisuća kuna. Projekt je to koji ćemo nastaviti i iduće godine. Sve škole ili gotovo sve škole bit će obnovljene, a i ovdje u Jakšiću matična škola obnavlja se s preko 5 milijuna kuna, a do sada smo obnovili pet područnih škola u općini Jakšić. Uz energetsku obnovu, u škole dolazi nova oprema jer smatramo da naši mališani trebaju imati najbolje uvjete u svojim školama, a obavljamo i aktivnosti usmjerene ka organizaciji jednosmjenskog rada u svim školama,” rekao je župan Alojz Tomašević dodajući da, tamo gdje su obnovljene škole, mlade obitelji ostaju i ne odlaze u druge prostore te takvi projekti imaju širi društveni značaj.

Donacijom Županije škola u Jakšiću dobila je dvije pametne ploče na čemu je zahvalio ravnatelj škole Boško Obradović. “Pametne ploče samo su jedna u nizu pomoći i suradnje koju smo dobili od našeg osnivača. Tu je i novi namještaj vrijednosti oko 150 tisuća kuna, obnovljena je kuhinja vrijedna oko 200 tisuća kuna, sanitarni čvorovi oko 90 tisuća kuna i sada dvije pametne ploče vrijedne oko 50 tisuća kuna. Ove godine očekuje nas i energetska obnova matične škole, a već je obnovljeno svih pet područnih škola. Uz to, ove smo godine prešli u jednosmjenski rad, a Općina financira i produženi boravak,” naglasio je ravnatelj Obradović.

“Drago mi je što smo krenuli s aktivnostima nabavke pametnih ploča jer u vrijeme napredne tehnologije, to je nezaobilazna budućnost za razvoj obrazovanja. Nužno je pratiti nova znanja i nove tehnologije kako bi naši mladi imali adekvatne uvjete te uspješno odgovorili svim zahtjevima suvremenog školstva koji se pred nas nameću,” naglasio je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

Rad ploče prezentirao je učitelj Igor Tomljanović sa svojim učenicima četvrtog razreda kroz društvene igre kao motivaciju za učenje gramatike, te matematiku i glazbeni odgoj.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn