POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA: Besplatan prijevoz vlakom za učenike i studente na relaciji Požega – Zagreb – Požega

Datum objave: 02. 10. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević s predsjednikom Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željkom Ukićem i direktoricom prodaje i marketinga Snježanom Malinović dogovorio je daljnje sufinanciranje prijevoza učenika i studenata. Tako će redovni studenti i učenici srednjih škola s područja ove županije od 4. listopada 2020. moći putovati besplatno vlakom na relaciji Požega – Zagreb – Požega.

Dogovoren je nastavak suradnje kroz koju Županija sufinancira 50 posto cijene karte. Tako će temeljem Ugovora o sufinanciranju troškova javnog prijevoza redovnih studenata i učenika srednjih škola s prebivalištem na području Požeško-slavonske županije redovni studenti i učenici srednjih škola od 4. listopada 2020. moći putovati besplatno vlakom na relaciji Požega – Zagreb – Požega. Kako je najavio župan tomašević, uskoro će sličan model biti dogovoren i za studente koji studiraju u Osijeku.

Pravo na prijevoz vlakom ostvaruju redovni studenti koji studiraju u Zagrebu i učenici srednjih škola koji se školuju u Zagrebu za zanimanja za koja se ne mogu školovati u srednjim školama na području Županije te koji ne ostvaruju pravo na sufinanciranje prijevoza temeljem Odluke Vlade RH o financiranju javnog prijevoza učenika srednjih škola. Temeljem potvrde/popisa Županije o prebivalištu i redovnom upisu škole/studija, učenici i studenti trebaju na blagajnama HŽPP-a izraditi pametnu karticu HŽPP-a uz pripadajući profil PSŽ. Karte se prodaju u kolodvorima Požega, Velika, Pleternica i Pakrac.

Dokumenti potrebni za prijavu za studente i učenike su: Kopija osobne iskaznice, Potvrda o redovnom školovanju (studenti)/potvrda o školovanju (učenici) i OIB. Prijaviti se može u pisarnicu Požeško – slavonske županije Županijska 7.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn