POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA: Županica Jozić čestitala najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicama

Datum objave: 11. 10. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Županica Antonija Jozić održala je prijem za odgojno obrazovne djelatnice koje su dobile nagradu Ministarstva znanosti i obrazovanja, kao najuspješnije s područja Požeško-slavonske županije u školskoj godini 2020/2021.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja sustavno nagrađuje istaknute pojedince koji kontinuirano unaprjeđuju odgojno-obrazovni sustav Republike Hrvatske. Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima Povjerenstvo za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika izabralo je 511 najuspješnijih djelatnika u području obrazovanja u školskoj godini 2020./2021. Među laureatima je i 14 djelatnica s područja Požeško-slavonske županije kojima je danas čestitala županica Antonija Jozić.

“Od srca, kao županica, želim se zahvaliti za trud i angažman u obrazovnom radu s našom djecom kako bi naša djeca izrasla u odrasle ljude pune znanja, ali isto tako jednog zdravog odnosa prema radu i zajednici. Vaš rad koji gradite i činite sigurno je jedan od težih poziva. Ali vjerujem, pun ljubavi u tom procesu prenošenja znanja na najmlađe, na one koji će u budućnosti preuzeti odgovornost na svojim radnim mjestima, u svojim obiteljima i u našoj zajednici stvarati i stvoriti zemlju znanja i perspektivnih ljudi,” naglasila je županica te svima poželjela uspješan nastavak rada, osobito u ovim izazovnim vremenima.

Najuspješnije odgojno- obrazovne djelatnice s područja Požeško-slavonske županije u školskoj godini 2020/2021. su: Marijana Andrišek iz OŠ “Mladost” Jakšić, Martina Budimir, Jelena Kovačević i Zvjezdana Farkaš iz Ekonomske škole Požega, Vera Ćuže-Abramović iz Gimnazije Požega, Jasmina Hajpek iz OŠ “Antuna Kanižlića” Požega, Jadranka Kaučić i Marijana Levar iz Obrtničke škole Požega, Veronika Lipohar i Marijana Škvorc OŠ “Fra Kaje Adžića” Pleternica, Marina Mirković iz Tehničke škole Požega, Dubravka Namjesnik i Lejla Skalnik iz OŠ “Braće Radića” Pakrac i Lidija Pecko iz OŠ “Dobriša Cesarić” Požega.

U ime nagrađenih govorila je Vera Ćuže-Abramović iz Gimnazije Požega. “Mislim kako svatko može dobiti ovu nagradu, samo se treba angažirati i ohrabriti da se prijavi tako da ne mislim da smo nas 14 najbolje,  smo samo najhrabrije. Jer, svi nastavnici i profesori rade svoj posao najbolje što mogu, a poanta ovog našeg posla je ta silna ljubav koju imamo prema djeci, prema poslu,” rekla je Ćuže-Abramović uz zahvalu županici na upriličenom susretu.

TEKST: Sanja Pok                  FOTO: S. Pok/ PSŽ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn