POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA: Županiji odobreno 6 milijuna kuna za rekonstrukciju poslovne zgrade

Datum objave: 28. 7. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Požeško-slavonskoj županiji odobreno je 6 milijuna kuna za rekonstrukciju zgrade Podravske banke koju je Županija nedavno kupila.

“Sjajne vijesti iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, odobreno nam je 6 milijuna kuna za rekonstrukciju zgrade Podravske banke koju smo nedavno kupili,” objavila je županica Antonija Jozić.

“U zgradi ćemo uspostaviti Co-working centar Panora te još više osnažiti ulogu naše razvojne agencije s ciljem razvoja gospodarstva i županije u cjelini! U tijeku je priprema projektno-tehničke dokumentacije, a na jesen, vjerujem, i raspisivanje natječaja za izvođača radova!”

Podsjetimo, Županijska skupština podržala je prijedlog županice Antonije Jozić o kupovini zgrade na lokaciji Ulica Republike Hrvatske 1b u Požegi, sagrađenoj na katastarskoj čestici 1354 katastarske općine Požega, zgrada i dvorište ukupne površine 3.290 m2, po cijeni od 14,2 milijuna kuna. Riječ je o prostoru u kojemu je smještena Podravska banka.

“Uzimajući u obzir činjenicu kako županijske ustanove koriste prostore u najmu, pokazala se potreba za rješavanjem vlasničkih odnosa, odnosno za kupnjom nekretnine u koju bi se smjestili djelatnici županijskih ustanova i to prvenstveno: Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije Panore., Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije, Turističke zajednice Požeško-slavonske županije, Županijske uprave za ceste i Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije.Adekvatan poslovni prostor, s odgovarajućim brojem poslovnih prostorija za navedene potrebe prepoznat je u spomenutoj zgradi.” naglasila je županica Jozić.

TEKST: S. Pok              FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn