POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA – Županija od 1. siječnja preuzela poslove državne uprave

Datum objave: 03. 1. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Odlukom Vlade Republike Hrvatske s 1.siječnja 2020. godine Županije su preuzele poslove Ureda državne uprave. U Požeško-slavonskoj županiji s tim datumom stupio je na snagu novi Pravilnik o unutarnjem redu kojim se propisuje djelovanje upravnih odjela i odsjeka. Uz to, zgrada Županijske palače postala je jedna cjelina, nema više fizičke pregrade koja je dijelila dvije institucije čime će građanima biti jednostavnije naći određene službe.

Požeško-slavonska županija do sada je imala šest upravnih odjela, a od 1.siječnja 2020. godine ustrojen je još jedan koji će sadržavati poslove državne uprave. U sklopu reorganizacije i pripajanja dolazi i do smanjenja broja zaposlenih, i to 25 posto. Neki zaposlenici iz Ureda državne uprave su otišli u mirovine ili druge tvrtke i institucije. Pripajanjem je županija uz 40 zaposlenika iz Ureda državne uprave Požeško-slavonske županije preuzela i 200 novih obveza, radnji koje je ta institucija obavljala.
Prema riječima požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića pripajanjem bi se trebalo pružiti brža i efikasnija usluga odnosno kvalitetno odgovoriti na sve potrebe građana i poduzetnika i omogućiti im rješavanje brojnih predmeta odnosno njihovih zahtjeva na jednom mjestu.

Uz upravne odjele i urede koji su do sada bili ustrojeni u Požeško-slavonskoj županiji, Upravni odjel za gospodarstvo i graditeljstvo, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Upravni odjel za proračun i financije, Tajništvo Požeško-slavonske županije, Ured župana i Ured za unutarnju reviziju ustrojen je novi Upravni odjel i to onaj za opću upravu i imovinsko pravne poslove. U sklopu Upravnih odjela prema novom Pravilniku ustrojeni su i Odsjeci.

U Upravnom odjelu za gospodarstvo i graditeljstvo ustrojavaju se tri Odsjeka: Odsjek za poljoprivredu i ruralni razvoj, Odsjek za poduzetništvo, turizam i promet i Odsjek za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša.

U Upravnom odjelu za društvene djelatnosti ustrojavaju se tri Odsjeka: Odsjek za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu,Odsjek za rad, zdravstvo, socijalnu skrb i demografsku politiku i Odsjek za hrvatske branitelje i žrtve rata.

U Upravnom odjelu za proračun i financije ustrojavaju se dva Odsjeka: Odsjek za proračun, računovodstvo i financije iOdsjek za javnu nabavu.

U Tajništvu Požeško-slavonske županije ustrojavaju se dva Odsjeka: Odsjek za poslove županijske skupštine, pravna pitanja i upravljanje ljudskim potencijalima i Odsjek za pomoćno-tehničke i ostale poslove.

U Upravnom odjelu za opću upravu i imovinsko-pravne poslove ustrojavaju se dva Odsjeka: Odsjek za osobna stanja građana, registar birača i poslove udruga te Odsjek za imovinsko-pravne poslove.

TEKST: S. P.        FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn