POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA – Župan Tomašević primio polaznike Ratne škole “Ban Josip Jelačić”

Datum objave: 19. 11. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Polaznici Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ svoj dvodnevni boravak u Požeško – slavonskoj županiji počeli su prijemom kod župana Alojza Tomaševića, umirovljenim generalom Hrvatske vojske, koji je svojevremeno i sam bio polaznik njenog četvrtog naraštaja.

Uz trinaest polaznika iz RH (deset polaznika su visoki časnici iz Oružanih snaga RH, jedan polaznik iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova – pomoćnik ministra, Ravnateljstva policije MUP-a RH i Hrvatske vatrogasne zajednice), polaznici su i pripadnici oružanih snaga stranih zemalja za obnašanje najviših vojnih i civilno-vojnih dužnosti. Dva polaznika iz Bosne i Hercegovine te po jedan polaznik iz Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Slovenije. Ratna škola “Ban Josip Jelačić‘‘ Hrvatskog učilišta “Franjo Tuđman” najviša je razina vojne izobrazbe u Hrvatskoj i polaznici svih naraštaja u svom nastavnom planu i programu imaju obvezu proputovanja kroz cijelu Hrvatsku i upoznavanja sa stanjem vojnih postrojba, ali i lokalne uprave i samouprave.

Na dobrodošlici u Požegu zahvalio je brigadir Mijo Kožić, načelnik Ratne škole. Osim upoznavanja s Požegom, gdje će posjetiti Vojarnu 123. brigade HV-a, polaznici Ratne škole posjetit će kutjevački podrum, Park prirode Papuk, a drugog dana boravka Pakrac, Lipik, Omanovac te spomen područje „Trokut“.

TEKST: BST        FOTO: pszupanija.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn