POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA: Vijenac i svijeće, uz ponosno sjećanje na veličanstvenu VRO “Bljesak”

Datum objave: 01. 5. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U prigodi 25. obljetnice Vojno redarstvene operacije „Bljesak“ uz spomenik poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade vijenac je danas položilo izaslanstvo Požeško-slavonske županije predvođeno predvođeno požeško-slavonskim županom Alojzom Tomaševićem.

Požeško-slavonski župan, umirovljeni general Alojz Tomašević i sam je sudionik Domovinskog rata, pa i operacije “Bljesak” koja, kako je naglasio, zbog svog iznimnog značenja mora imati posebno mjesto u nacionalnoj memoriji. “Želim ponajprije svim stanovnicima Požeško-slavonske županije ali i svm građanima Republike Hrvatske čestitati 25. obljetnicu veličanstvene VRO “Bljesak”. Prije 25 godina odlukom predsjednika RH dr. Franje Tuđmana hrvatska vojska i policija oslobodili su preko 500 kilometara prostora, važnog i bitnog za cijelu domovinu. Bio je to povratak ponosa i samopouzdanja, “Bljesak” je pokazao kako je hrvatska vojska spremna za nastavak operacija i odmah potom “Olujom” smo to i potvrdili,” naglasio je župan.

Ponosan sam što sam suvremenik i sudionik tih godina, početka Domovinskog rata pa i oslobađanja. Bila je to poruka i Europskoj uniji ali i svima koji su sumnjali da će Hrvatska opstati. Opstala je i evo, 25. godina nakog toga mi obilježavamo veličanstvenu operaciju. Naravno, u uvjetima koji su nametnuti ovom epidemiološkom situacijom. Naravno da bi obilježavanje bilo bogatije i svečanije, uz druženja i prigodne aktivnosti, ali ovo je nova borba koju moramo dobiti. Stoga, još jednom zahvala svim hrvatskim braniteljima, cijelom hrvatskom narodu i Hrvatskoj vojsci uz poziv svima – provedimo i ovo vrijeme, sjećajmo se i veličanstvene pobjede ali i velike žrtve naših branitelja u svojim domovima, dostojanstveno i s ponosom. Zahvalimo se za prošlost i pripremimo se za buduće vrijeme koje je pred nama i sve neka nas čuva dragi Bog da možemo čuvati Hrvatsku,” rekao je župan.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn