POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA – Uskoro slijedi proglašenje elementarne nepogode

Datum objave: 21. 7. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Nakon nevremena koje je 19. srpnja pogodilo Požeško-slavonsku županiju, županica Antonija Jozić, načelnik stožera Civilne zaštite PSŽ Ferdinand Troha i voditelj službe Civilne zaštite Požega Slavko Marinac obišli su jučer Pleternicu, Požegu, Lipik i Pakrac čija su područja pretrpjela veliku štetu

Tijekom obilaska područja pogođenih olujnim nevremenom požeško-slavonska županica, Antonija Jozić izjavila je da je  s čelnicima gradova i općina u kojima su zabilježene značajne štete dogovoreno podnošenje zahtjeva Županiji za proglašenje prirodne nepogode. Međutim, proglašenje će se odgoditi za nekoliko dana kako bi se ljudima omogućilo da prvo usmjere napore na sanaciju šteta na vlastitoj imovini.

“Narednih dana građani će biti posvećeni obnovi svojih objekata. Ako odmah proglasimo elementarnu nepogodu, počinju svi administrativni rokovi koje građani moraju pratiti kako bi prijavili svoje štete. Zato je sada najvažnije da se građani fokusiraju na sanaciju šteta na svojoj imovini, a da se administrativni poslovi obave naknadno. U suradnji s gradonačelnicima i načelnicima, najvjerojatnije ćemo proglašenje elementarne nepogode obaviti u ponedjeljak. Sutra ćemo dobiti zahtjeve od jedinica lokalnih samouprava s preliminarnim procjenama štete, kako bismo zadovoljili zakonske preduvjete i proglasili elementarnu nepogodu. Nakon toga, bit će aktivirani svi rokovi unutar kojih građani mogu prijaviti štetu koju su pretrpjeli na svojoj imovini, svatko u svojoj lokalnoj samoupravi.”, rekla je županica Jozić u izjavi za Compas.

TEKST: S. P.            FOTO:compas.com.hr

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn