POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA – Uručeno 25 novih Ugovora o stipendiranju

Datum objave: 09. 1. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA- Požeško- slavonski župan Alojz Tomašević uručio je danas Ugovore o stipendiranju novim studentima s područja županije. Ugovore je primilo 25 novih studenata, koji će tako primati 600 kuna mjesečno u 10 mjeseci. Požeško-slavonska županija stipendira ukupno  77 studenata te 77 učenika koji su upisali Poljoprivredno-prehrambenu školu u Požegi.

“Do sada imamo na isplati 52 studenta tako da sada ukupno imamo 77 studenata. Početkom školske godine, prvi puta stipendiramo i srednjoškolce koji su upisali Poljoprivredno-prehrambenu školu i to 77 učenika.“, rekla je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Sandra Sekulić Pojer. Novim stipendistima i njihovim roditeljima župan Tomašević čestitao je prigodnim riječima.

“Ukupno stipendiramo više od 150 mladih ljudi. Naša je županija primarno orjentirana na poljoprivredu stoga smo odlučili stipendirati i učenike Poljoprivredno-prehrambene škole koja ima status Centra kompetencija i ove godine krećemo u realizaciju vrijednih projekata. Uz to, treću godinu zaredom sufinanciramo 50 posto voznu kartu studentima i učenicima koji putuju u Zagrebu u suradnji s Hrvatskom željeznicom, a pripremamo model i s autoprijevoznicima kako bi istu pomoć pružili i onima koji putuju prema Osijeku. Pri završetku je i Studenski dom Veleučilišta u Požegi gdje namjeravamo sufinancirati prehranu jer cilj nam je da Veleučilište u Požegi djeluje prosperitetno i da opstane na ovom području. U segmentu školstva Županija brine i o objektima, posebice kada je riječ o energetskoj obnovi, ali i o opremljenosti jer želimo da standard i uvjeti rada, života i obrazovanja u svim dijelovima županije budu primjereni i privlačni za ostanak mladih,” naglasio je župan čestitajući novim stipendistima.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn