POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA – Upute Stožera civilne zaštite vezane uz korona virus COVID-19

Datum objave: 13. 3. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Stožer civilne zaštite Požeško – slavonske županije održao je sastanak na kojemu su doneseni zaključci o preporukama i mjerama za suzbijanje širenja korona virusa.

Stožer je donio slijedeće odluke:
preporuča se odgoda svih skupova i organiziranih okupljanja na području županije
svi stanovnici trebali bi se držati svih mjera i higijenskih standarda propisanih od Nacionalnog stožera
sudionici svih eventualnih okupljanja trebali bi se pridržavati uputa Nacionalnog stožera
“Osobe koje su u samoizolaciji molimo te apeliramo da se drže mjera izolacije i ponašaju se savjesno i odgovorno te neugrožavaju druge osobe! Sve građane pozivamo da prate upute kako ovoga stožera, tako i Nacionalnog stožera te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo,” stoji u priopćenju Stožera.

I na vratima Doma zdravlja Požega stoje upute

Ante Vitalija, dr.med., spec. Epidemiolog naglasio je kako u Požeško-slavonskoj županiji trenutno nema osoba pozitivnih na COVID 19. „Svi građani obavezno bi se trebali pridržavati uputa Nacionalnog stožera te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. U Požeško – slavonskoj županiji trenutno nema osoba pozitivnih na COVID-19 te poduzimamo sve mjere kako bi tako i ostalo.Osobe sa respiratornim problemima, a koje nisu putovale u zahvaćena područja pozivam da se jave svome liječniku obiteljske medicine.Osobe koje su putovale u zahvaćena područja trebaju kontaktirati epidemiologa, odnosno Zavod za javno zdravstvo Požeško – slavonske županije te će se te osobe nakon procjene testirati. Za putnike povratnike iz zahvaćenih područja apeliramo i pozivamo na odgovorno i savjesno ponašanje te neugrožavanje drugih osoba!“ naglasio je dr. Vitalija.

Nove podatke i korisne informacije potražite na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

TEKST: S. P.        FOTO: S. P. / PSŽ

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn