POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA: U Kaptolu otvoren novi sportski teren

Datum objave: 07. 6. 2024. | Kategorija: Društvo

KAPTOL – Novootvoreni sportski teren u Kaptolu, odmah je isproban od strane učenika Osnovne škole Vilima Korajca.Na novom sportskom terenu igrat će se tenis, badminton, graničar i odbojka, s obzirom na to da se radi o polivalentnom terenu.

– Teren će pružiti svoj djeci naše općine da se bave sportom, razvijaju svoje vještine i možda jednog dana postanu vrhunski sportaši. Sport je više od igre, sport nas uči disciplini, strpljenju, uvažavanju drugih. Na ovim terenima naša će djeca imati priliku naučiti kako se suočiti s izazovima, kako slaviti pobjede i dostojanstveno prihvatiti poraze – istaknula je ravnateljica Osnovne škole Vilima Korajca, Valentina Pranjić, uputivši zahvale Požeško-slavonskoj županiji i Općini Kaptol.

Glavni cilj projekta sportskih terena u Kaptolu kojemu je nositelj Požeško-slavonska županija, provođenje je programa sportskih djelatnosti namijenjenih široj populaciji od predškolske, osnovnoškolske, srednjoškolske i odraslih, do sportskih klubova djece i mladih uz jednake uvjete korištenja svim korisnicima.

Načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić istaknuo je i buduće planove ulaganja u sportske sadržaje u okruženju.- S ovim terenom su obogaćeni sportski sadržaji koji su ovdje prisutni, a bit će obogaćeni i drugim sadržajima, u prvom redu tribinama na zapadnoj strani igrališta, odnosno društveno-sportskim objektom koji će se financirati iz ITU mehanizma. Nadamo se da ćemo ove godine započeti s radom. Još jedan sadržaj će ići ispod, travnato malonogometno igralište, s obzirom na to da imamo puno djece, ovaj nam je teren malen za sve treninge. Što se tiče ovih terena, iskra i ideja su dugo godina u nama, no nije bilo prilike da se realizira. Napravili smo projektnu dokumentaciju, natječaj se pojavio, opet smo imali nezgodu da se nismo mogli prijaviti kao općina i onda sam se obratio županici. Županija je preuzela dokumentaciju, prijavili su projekt i sada smo ovdje na čemu im se zahvaljujem – rekao je Pavičić.

Sportski teren u Kaptolu projektiran je kako bi omogućio aktivno bavljenje sportom i korištenje sportske opreme, a usmjeren je promicanju ravnopravnosti spolova, jednakih mogućnosti i nediskriminacije te pristupačnosti osobama s invaliditetom. Županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić istaknula je kako je Kaptol sredina koja je vrijedna ulaganja čemu su dokaz sva djeca koja žive na području općine.

– Ovo je uistinu sretan dan danas u Kaptolu i načelnik nas je podsjetio kako je do njega došlo. Rekao je da mu je žao što općina nije mogla biti nositelj projekta pa se obratio županiji kao osnivaču Osnovne škole Vilima Korajca ovdje u Kaptolu, a ja bih dodala da mu je sigurno drago da je cijeli projekt financiran iz proračuna Požeško-slavonske županije i da je Općina Kaptol sudjelovala angažmanom i brigom o izvođaču radova da to sve bude u roku. Vrijednost investicije pomoglo je Ministarstvo turizma i sporta i njima veliko hvala što su prepoznali ulaganje u jednu malu sredinu kao što je Kaptol – rekla je Jozić.

IZVOR:PSŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn